Slim goederenvervoer draagt bij aan minder vertraging in de spits. Werkgevers krijgen daarom gericht logistiek advies. Ook slimme stadsdistributie staat op de agenda.

Hoe kun je goederenvervoer anders inrichten? Er is veel mogelijk. Denk aan vervoersstromen bundelen, meer vervoer over water en samenwerking met andere bedrijven. Publieke en private partners bevorderen vanuit Beter Benutten ook schone stadsdistributie en werken aan een nieuw regionaal systeem. Slimme vervoersoplossingen zorgen veelal ook voor lagere kosten, meer efficiency en een hogere leverbetrouwbaarheid en service.

Best practice

Een mooi voorbeeld is Woonbedrijf ieder1 in Deventer dat tot voor kort de meeste (bestel)auto’s had rijden in de spits in onze regio. De 44 onderhoudsbusjes reden tegelijk naar magazijnen en woningen. Tegenwoordig krijgen medewerkers hun materiaal ’s nachts rechtstreeks in hun wagens geleverd. Dat scheelt heel wat kilometers. ieder1 werkte hiervoor nauw samen met Mastermate en Schotpoot Connect.
Interesse? Neem contact op met logistiek makelaar Freek Boele. Hij adviseert werkgevers vanuit Slim Reizen Stedendriehoek, telefoon (06) 194 37 335 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.