Slimme en Schone Mobiliteit

Meedoen met Slim Reizen is interessant voor werkgevers. Niet alleen vanwege duurzaamheid en mobiliteit, ook voor vitale medewerkers, lagere kosten en positieve profilering.

Afgelopen jaren deden al ruim tweehonderd bedrijven mee aan acties van Slim Reizen. Denk aan:

  • subsidie voor file-beperkende maatregelen zoals de aanleg van oplaadpunten voor e-bikes of de uitbreiding van een fietsenstalling
  • de gratis scan voor inzicht in beter mobiliteitsbeleid
  • de actie Slim & Snel om medewerkers over te laten stappen van de auto naar de fiets

We stimuleren ondernemers om mee te doen met projecten – of ze zelf te starten. We delen best practices in de regio en leren zo van elkaars ervaringen.
Meedoen? Graag! Neem contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs, telefoon (06) 524 42 112 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ambities & doelen Slimme en Schone Mobiliteit

Aantal fietskilometers stijgt met 20% per jaar

De fiets als snel, schoon en gezond vervoermiddel in een straal van 15 kilometer en goede fietsinfrastructuur.

We organiseren slimme logistiek

Maak het slim! Intelligente transportsystemen (ITS) maken mobiliteit slimmer. Wij blijven als regio voorloper in de inzet van data en informatiediensten. Denk aan de verkeerslichten die fietsers sneller groen geven, of slimme reisinformatie zodat je snel kunt inspelen op verkeerssituaties.

We investeren in infra

Goede bereikbaarheid van en naar en binnen onze regio vraagt om continue aandacht en investeringen in infra (A1, A50, N-wegen, fiets, rail, water). Onze prioriteiten zijn o.a. de containeroverslag Deventer, verwacht knelpunt A1 Barneveld – Apeldoorn, snelle en veilige ontsluiting papierindustrie, intelligente transportsystemen, snelfietsroutes Deventer-Zutphen en Epe-Zwolle en regionale fietsroutes sluiten aan op steden, dorpen en bedrijventerreinen.

Nieuws Slimme en Schone Mobiliteit

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198