Een schone en bereikbare regio. Dat realiseren we bijvoorbeeld door ‘anders’ te reizen. De Cleantech Regio doet onderzoek naar het reisgedrag van inwoners en medewerkers, we bieden goede reisalternatieven en belonen duurzaam reisgedrag.

Hoe? Met de e-bike probeeracties ervaren mensen het gemak van elektrisch fietsen. Zo hebben we de werkzaamheden aan de Wilhelminabrug in Deventer en aan de Oude IJsselbrug in Zutphen aangegrepen om forenzen te stimuleren vaker de fiets te pakken. Zij konden hun auto twee weken inruilen voor een gratis e-bike.

‘Fietsen kost helemaal niet zo veel extra tijd. Met de auto ben ik ook al snel een halfuur onderweg naar het werk. Ga ik een e-bike aanschaffen? Ja, graag! Zo is er weer een klein
beetje uitstoot minder in onze fraaie regio.’
Gertie - probeerde twee weken een e-bike uit

Werkgevers kregen de gelegenheid om een high speed e-bike uit te proberen. Een maand lang mochten ze de snelle e-bike onder hun medewerkers uitlenen voor woon-werkreizen. Meer dan 25 werkgevers, waaronder Achmea, Gelre Ziekenhuizen en de Belastingdienst, probeerden de high speed e-bike uit.

Ook lanceerden we de fietspromotiecampagne ‘Fietsen is beleven’. Tijdens deze campagne hebben we het fietsen gepromoot, konden forenzen e-bikes uitproberen en zijn de verbeterde fietsroutes op een leuke, opvallende en effectieve manier onder de aandacht gebracht.