coronaodnersteuning

Slimme en Schone Mobiliteit

Een schone en bereikbare regio. Dat realiseren we bijvoorbeeld door ‘anders’ te reizen. De Cleantech Regio doet onderzoek naar het reisgedrag van inwoners en medewerkers, we bieden goede reisalternatieven en belonen duurzaam reisgedrag.

Hoe? Met de e-bike probeeracties ervaren mensen het gemak van elektrisch fietsen. Zo hebben we de werkzaamheden aan de Wilhelminabrug in Deventer en aan de Oude IJsselbrug in Zutphen aangegrepen om forenzen te stimuleren vaker de fiets te pakken. Zij konden hun auto twee weken inruilen voor een gratis e-bike.

‘Fietsen kost helemaal niet zo veel extra tijd. Met de auto ben ik ook al snel een halfuur onderweg naar het werk. Ga ik een e-bike aanschaffen? Ja, graag! Zo is er weer een klein
beetje uitstoot minder in onze fraaie regio.’
Gertie - probeerde twee weken een e-bike uit

Werkgevers kregen de gelegenheid om een high speed e-bike uit te proberen. Een maand lang mochten ze de snelle e-bike onder hun medewerkers uitlenen voor woon-werkreizen. Meer dan 25 werkgevers, waaronder Achmea, Gelre Ziekenhuizen en de Belastingdienst, probeerden de high speed e-bike uit.

Ook lanceerden we de fietspromotiecampagne ‘Fietsen is beleven’. Tijdens deze campagne hebben we het fietsen gepromoot, konden forenzen e-bikes uitproberen en zijn de verbeterde fietsroutes op een leuke, opvallende en effectieve manier onder de aandacht gebracht.

 

Ambities & doelen Slimme en Schone Mobiliteit

Aantal fietskilometers stijgt met 20% per jaar

De fiets als snel, schoon en gezond vervoermiddel in een straal van 15 kilometer en goede fietsinfrastructuur.

We organiseren slimme logistiek

Maak het slim! Intelligente transportsystemen (ITS) maken mobiliteit slimmer. Wij blijven als regio voorloper in de inzet van data en informatiediensten. Denk aan de verkeerslichten die fietsers sneller groen geven, of slimme reisinformatie zodat je snel kunt inspelen op verkeerssituaties.

We investeren in infra

Goede bereikbaarheid van en naar en binnen onze regio vraagt om continue aandacht en investeringen in infra (A1, A50, N-wegen, fiets, rail, water). Onze prioriteiten zijn o.a. de containeroverslag Deventer, verwacht knelpunt A1 Barneveld – Apeldoorn, snelle en veilige ontsluiting papierindustrie, intelligente transportsystemen, snelfietsroutes Deventer-Zutphen en Epe-Zwolle en regionale fietsroutes sluiten aan op steden, dorpen en bedrijventerreinen.

Nieuws Slimme en Schone Mobiliteit

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio