Leefomgeving

In 2023 zijn duurzame energie-opwekkers ingepast in ons mooie landschap.

Met onze historische binnensteden en dorpen en groene buitengebied is onze regio in feite een landschapsstad. De kwaliteit van onze leefomgeving houden wij hoog en duurzame energie-opwekkers passen we in, in ons mooie landschap. Dit vraagt om een goede verankering van onze regionale ambities in lokaal beleid. We bouwen voldoende duurzame woningen die passen bij de vraag die leeft op de woning- en arbeidsmarkt en verbeteren verouderde bedrijventerreinen.

Top 2 ambities Leefomgeving

  • Onze woningen passen qua aantallen en kwaliteit bij de vraag op de woning- en arbeidsmarkt
  • Bedrijventerreinen zijn verbeterd: minder leegstand

Lees ook meer over de ambities en doelen in de Agenda Cleantech Regio 2019-2023 (pdf)

 

Initiatieven

Ambities & doelen Leefomgeving

Onze woningen passen qua aantallen en kwaliteit bij de vraag op de woning- en arbeidsmarkt

Een fijne leefomgeving vraagt om een prima woningaanbod. We bouwen niet alleen voldoende woningen, maar doen dit ook op de juist plek en voor de juiste doelgroepen. Anders gezegd: het gaat niet alleen om ‘aantallen’, maar óók om de kwaliteit. Welk type woningen willen die kenniswerkers die wij graag naar onze regio willen halen? Welke vragen leven op de woningmarkt?

Bedrijventerreinen zijn verbeterd: minder leegstand

Energie, breedbandinternet voor elk bedrijf, fietsvoorzieningen, verlichting, bereikbaarheid ... Op veel bedrijventerreinen is de verouderde infrastructuur onder en boven de grond een probleem. Dat pakken we aan. We maken een integrale gebiedsaanpak voor verduurzaming van bedrijventerreinen en werken afspraken over omvang en locaties van bedrijventerreinen verder uit.

Nieuws Leefomgeving

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio