Publicaties:

Video's

Bekijk de video over de resultaten van het sectorplan in de arbeidsmarktregio Noord Veluwe en Regio Stedendriehoek. Doel: voorkomen dat werknemers vanwege opleiding, vakkennis of ervaring buiten de boot vallen en werkgevers een tekort krijgen aan gekwalificeerd personeel.

Samen Werk Maken van Werk

We moeten het samen doen. Werkgevers, werknemers, overheid en onderwijs moeten bedrijven en mensen weer in hun kracht zetten en perspectief bieden op groei. In alle sectoren en branches. Om er voor te zorgen dat werknemers, met hun opleiding, vakkennis en ervaring, niet buiten de boot vallen en werkgevers straks niet aanlopen tegen een tekort aan gekwalificeerd personeel, slaan de gemeenten en alle andere betrokken partners in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord Veluwe de handen ineen.

Betrokken partners

Samen Werk Maken van Werk is een programma in samenwerking met VNO-NCW Stedendriehoek, VNO-NCW Noord-Veluwe, Werkplein Activerium Apeldoorn, Het Plein Zutphen, SDV Harderwijk, Deventer Werktalent, UWV en de 14 gemeenten van de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord Veluwe (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen).

Arrangementen

De afgelopen vier jaar waren vanuit het sectorplan verschillende arrangementen beschikbaar:

  • voor jonge starters (BBL, Startersbeurs en Jongerenvoucher)
  • voor zittende werknemers (Mobiliteitsvoucher en Toekomstgerichte Scholing)
  • voor oudere werknemers (Scholingsvoucher)
  • voor medewerkers in de papier- en kartonsector (BBL, loopbaanchecks en scholingstrajecten)

Resultaten sectorplan 2013-2017:

  • 2700 trajecten bij meer dan 500 werkgevers
  • 1200 jongeren, werkenden en werkzoekenden maakten gebruik van bijna 1200 arrangementen, waarbij ruim 500 werkgevers betrokken waren
  • 27 organisaties ondertekenden het sectorplan (zoals gemeenten, UWV, Aventus, Landstede, Wittenborg, VNO-NCW, bedrijven en industriële kringen en andere partners)