Word ook Energieke Cleantech Regio-deelnemer. Ontdek hoe je bij jouw bedrijfspand energiebesparing kunt realiseren en zelf energie kunt opwekken. 

Wie wil er geen energie besparen? Er zijn verschillende redenen om energie te willen besparen. Voor de één gaat het om een bijdrage aan het milieu, voor de ander om harde euro's. Nieuwbouwprojecten worden steeds energiezuiniger en moeten vanaf 2020 zelfs energieneutraal zijn. Ook in bestaande gebouwen is heel veel te winnen! Veel gebouweigenaren weten echter niet waar te beginnen. Daarbij is de onbekendheid met de financiële voordelen van verduurzaming groot. Tijd voor actie, tijd voor Energieke Cleantech Regio!

De regionale aanpak: vele kleintjes maken samen één grote

In de Cleantech Regio wordt op basis van de local-for-local gedachte een Energieke Cleantech Regio-community opgebouwd. De deelnemende ondernemers en maatschappelijke organisaties, lokale overheden, lokale Rabobanken, lokale verduurzamingsorganisaties en onafhankelijke lokale adviseurs spelen hierbij een centrale rol. In de eerste projectfase nemen vooral de lokale koplopers op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen deel aan het project. Het gaat om bedrijven en maatschappelijke organisaties, bij voorkeur goed verspreid over de regio, maar ook verspreid over de verschillende branches, met grote en kleine en oude en nieuwe gebouwen. Deze koplopers helpen in de tweede projectfase als ‘ambassadeur’ van hun Energieke Regio het enthousiasme voor verduurzaming verder over de eigen regio te verspreiden.

Lees meer over de Energieke Regio en hoe het adviestraject eruit ziet in de brochure.

Interesse?

Wil je een energiek 3P-profiel van jouw organisatie laten opstellen? Of direct bijvoorbeeld een verlichtingsscan laten uitvoeren of een exploitatieberekening voor zonnepanelen laten opstellen? Laten we dan een afspraak maken en neem contact op met één van onderstaande personen.

  • Menno van Luijn van Cleantech Regio Development: (06) 13 97 02 37 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Krijn Ratsma van Stichting Energieke Regio: (06) 53 63 98 99 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga voor meer informatie naar de website www.energiekeregio.nl en volg Energieke Regio op Twitter en Facebook. Ga je liever eerst zelf aan de slag: kijk dan voor een gratis online zelfscan.