• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

23-06-2022

Studenten presenteren onderzoeksresultaten ‘Energietransitie Vakantieparken’

Derde- en vierdejaars studenten van hogeschool Saxion onderzochten afgelopen jaar in multidisciplinaire groepen in Epe hoe vakantieparken zich kunnen voorbereiden op de energietransitie. Dat deden ze in het kader van de pilot ‘Energietransitie Vakantieparken’. Twee vakantieparken: RCN Vakantiepark De Jagerstee en Camping De Wildhoeve stapten in de pilot. Deze week werden de onderzoeksresultaten gepresenteerd.

Lees meer

15-06-2022

Het Grootste Kennisfestival biedt ook podium aan Cleantech Battle

Donderdag 16 juni vindt Het Grootste Kennisfestival weer plaatst in de Gasfabriek in Deventer. Het congres, met de sfeer van een festival, heeft als thema Innovatief Organiseren. Er komen 75 sprekers, 5 artiesten, er zijn 12 podia én om 17.00 uur is de finale van de Cleantech Battle waarin studententeam met elkaar strijden om het meest innovatieve idee.

Lees meer

08-06-2022

Studenten en professionals gezocht voor #Hack your City

Ben jij een ICT-student of professioneel developer en wil je Deventer helpen om hackers voor te blijven? Doe dan mee met Hack Your City op vrijdag 17 juni. Door middel van ‘ethical hacking’ ga je op zoek naar beveiligingslekken, red je de stad uit handen van de hackers én maak je kans op mooie prijzen.

Lees meer

30-05-2022

Finalisten Cleantech Battle 2022 bekend 

3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De 9e editie van de Cleantech Battle kent een enorme diversiteit aan duurzame en circulaire oplossingen. Donderdag 16 juni pitchen zes studenten(teams) hun ideeën aan publiek en jury op het podium van het Grootste Kennisfestival van Nederland. Initiatiefnemer Martin Snijder: “Elk jaar weer word ik verrast en geïnspireerd door de creativiteit van de ideeën en het enthousiasme waarmee studenten met duurzaamheid bezig zijn.”

Lees meer

20-05-2022

LAATSTE KANS: aanmelden Cleantech Battle 2022

De Cleantech Battle komt eraan! Ben (of ken!) jij een student MBO, HBO of WO uit Oost-Nederland met een briljante oplossing, plan of project op het gebied van schone technologie en/of duurzaamheid? Dan verdient dat plan een podium! Meld je aan voor de Cleantech Battle 2022 of tip je zoon, dochter, neef, nicht, buurjongen, buurmeisje, etc. De gekozen finalisten pitchen op donderdag 16 juni voor publiek en jury en maken kans op de titel en de hoofdprijs van 1.500 euro! Aanmelden kan t/m woensdag 25 mei.

12-05-2022

Meld je aan voor werkconferentie Circulaire Innovaties in Uitvoering

Op vrijdagochtend 10 juni 2022 houden het Saxion Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie (CIM) en het Saxion Lectoraat Business Modellen een werkconferentie over Circulaire Innovaties in Uitvoering. De ochtend is in de Gasfabriek in Deventer. Aanmelden kan vanaf nu.

Lees meer