• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

30-04-2021

Bijeenkomsten Cleantech Center onder vlag Techniekfabriek Zutphen

De publieksbijeenkomsten van het Cleantech Center worden voortgezet onder de vlag van de Techniekfabriek Zutphen. In de Techniekfabriek, die start in 2022, werken bedrijven, studenten en scholieren intensief samen aan de toekomst van techniek. Meedenken? Meld je dan aan voor de eerste online bijeenkomst.

Lees meer

07-04-2021

Ontwikkelfonds maakt omscholen naar kansrijk werk makkelijker

Het Ontwikkelfonds Cleantech Regio is van start. Tot eind 2022 komt er voor maar liefst 1,5 miljoen euro aan scholingsvouchers beschikbaar voor de beroepsbevolking in Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Iedereen tussen 18 en 67 jaar kan een voucher voor om-, na- of bijscholing aanvragen, vooral voor werk in sectoren waar volop vacatures zijn.

Lees meer

23-03-2021

NewTechPark inspireert Apeldoorners voor techniek

De Cleantech Regio Deal helpt inwoners, ondernemers, onderwijs en overheden het vestigings- en leefklimaat van onze regio te versterken. Samen realiseren we een groene, duurzame en inclusieve economische groei en de Regio Deal werkt daarbij als hefboom. NewTechPark heeft als een van de eerste projecten een bijdrage uit onze Regio Deal ontvangen. Doel: meer technisch en digitaal vaardige mensen in de regio krijgen die flexibel in kunnen spelen op veranderingen in de arbeidsmarkt. 

Lees meer
Regio Deal

24-02-2021

Zó zorgvuldig gaat de kassier om met onze Regio Deal miljoenen

Frank Hendriks is kassier van de Regio Deal. Dat wil zeggen dat hij miljoenen beheert en zorgt dat het geld van de Regio Deal goed besteed wordt. Geen eenvoudige maar wel een cruciale rol in het realiseren van alle innovatieve en duurzame projecten. Frank: ‘Hoewel ik erg betrokken ben bij de regio, ben ik als kassier zakelijk. Het geld moet goed besteed worden.’

Lees meer

11-02-2021

Saxion werkt met partners aan wendbare arbeidsmarkt

Onderwijs en ondernemers in de Cleantech Regio gaan nauwer samenwerken om de drempels voor een carrièreswitch te verlagen. Hierdoor moet het makkelijker worden om van baan te switchen in een snel veranderende arbeidsmarkt. Met steun van provincie Gelderland worden drie pilots opgezet waarmee 75 mensen worden opgeleid en begeleid van werk naar werk.

Lees meer
Regionaal Persperctief 2030

25-01-2021

Cleantech Regio werkt samen aan Regionaal Perspectief 2030

Cleantech Regio lanceert dit voorjaar het Regionaal Perspectief 2030. Hierin brengen we samen met belanghebbenden in beeld wat onze gezamenlijke focus wordt en wat we daarvoor nodig hebben. Dat doen we met een tekening van de regio, waarin iedereen zich kan herkennen en die inspiratie biedt. Later dit jaar komt er ook een gebiedsagenda met een uitvoerings- en investeringsplan.

Lees meer