• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

22-12-2022

Terugblik Human Capital

Zijn jullie klaar voor de vragen van morgen?

Lees meer
Ron Konig

02-01-2023

Nieuw jaar, nieuwe naam: Cleantech Regio wordt Regio Stedendriehoek

Het jaar 2023 staat voor Cleantech Regio in het teken van verandering. Met het vertrek van Annemieke Vermeulen en de komst van Eva Boswinkel verandert het dagelijks bestuur, de opgaven waar de regio voor staat worden steeds groter en tot slot veranderen we dit jaar van naam: Cleantech Regio wordt Regio Stedendriehoek.

Lees meer

14-12-2022

Talent Award: scholieren gezocht met duurzame oplossingen

Van energieopwekkende schoenen tot een onderzoek over vleesconsumptie: scholieren in het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland met een idee, onderzoek of product rondom duurzaamheid en schone technologie kunnen zich weer aanmelden voor de Cleantech Talent Award! Aanmelden kan tot 20 maart 2023.

Lees meer

02-12-2022

Shira van der Werf: mijn 2022 in 5 punten

Shira van der Werf is sinds 1 januari 2022 onze adjunct-directeur. Wat heeft dit eerste jaar haar gebracht en wat heeft het haar geleerd? Shira: ‘Sinds dit jaar werk ik hard mee aan onze regionale opgaven. Wat voor mij echt belangrijk is gebleken, heb ik samengevat in vijf punten. 

Lees meer

08-11-2022

Wij zoeken een communicatieadviseur

Een baan als communicatieadviseur is één ding, maar communiceren en adviseren over zaken die er écht toe doen? Dát is next level. Wil jij je bezighouden met een duurzame toekomst én weet je daarin de verbinding te leggen tussen ondernemers, bestuurders en onderwijs? Dan ben jij onze m/v/x!  

Lees meer

28-09-2022

NIET HOPELOOS MAAR HOOPVOL

Ik wil het vandaag graag met je hebben over hoop. Hoop is volgens de Dikke van Dale: een zekere mate van verwachting (van iets goeds). Tegenover hoop staat wanhoop of hopeloos. Hoop of hopeloos, dat beschrijft de tegenstrijdigheid van deze zomer misschien wel goed.
Ikzelf had een heerlijk vakantie. Zo heb ik veel familie en vrienden gezien, heb ik gewandeld en ben ik naar musea geweest. Dat was de ene kant. Maar aan de andere kant dacht ik ook: wat is het warm, wat was en is het nog steeds droog en komt dit nog wel goed?

Lees meer