• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

23-12-2021

Doe mee aan de Cleantech Talent Award 2022

Ben jij een scholier uit het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland? En heb je gewerkt aan een profielwerkstuk of een schoolproject op het gebied van duurzaamheid en/of schone technologie? Geef je dan op voor de Cleantech Talent Award 2022 en wie weet ga jij naar huis met een cheque van 500 euro!

Lees meer

16-12-2021

Nanke Kraehe-Vriezen nieuwe Themalijnmanager Human Capital

Per 1 januari zal Nanke Kraehe-Vriezen de rol van Themalijnmanager Human Capital voor haar rekening nemen! Nanke volgt daarmee Shira van der Werf op die vanaf 2022 aan de slag zal gaan als Adjunct Directeur van Cleantech Regio.

Lees meer

14-12-2021

Geef deze kerst een stukje Zutphen

Afgelopen jaar verscheen het boek ‘100 Highlights van Zutphen’. In dit boek neemt schrijfster Brigiet Bluiminck ons mee in de magie van Zutphen. Van de zeldzame kettingbibliotheek en het historische Leeuwenhuisje uit 1664 tot aan het Assenhuys en het nieuwe Stadhuis, dat in 1999 werd opgeleverd.

Lees meer

14-12-2021

Shira van der Werf aan de slag als Adjunct Directeur van Cleantech Regio

Cleantech Regio gaat 2022 in met een nieuwe Adjunct Directeur! Shira van der Werf neemt vanaf 1 januari de functie over van de huidige ‘Adjunct’ Gert Jan Koele, die in 2022 zal gaan genieten van zijn pensioen.

 

 

Lees meer

07-12-2021

‘Met ons advies kunnen vakantieparken gelijk aan de slag’

‘Hoe kan ik mijn vitale vakantiepark zo goed mogelijk klaarstomen voor de aanstaande onvermijdelijke energietransitie? Het is de centrale vraag van het Fieldlab Energietransitie Vakantieparken. In september is de pilot gestart die medio 2022 tot het Fieldlab Energietransitie Vakantieparken moet leiden. Sinds kort draait de pilot en doen studenten van Saxion onderzoek.

Lees meer

01-12-2021

Terugblik werkbezoek voor Gedeputeerde Staten Gelderland en Overijssel

Gistermiddag organiseerde Cleantech Regio een digitaal werkbezoek voor Gedeputeerde Staten Gelderland en Overijssel.

Lees meer