• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

11-05-2023

Landelijk wetenschapsfestival Expeditie Next in 2024 naar de regio

Het landelijke wetenschapsfestival Expeditie Next komt in 2024 naar onze regio. Naar Zutphen welteverstaan. Tijdens dit festival worden basisschoolkinderen warm gemaakt voor wetenschap in de breedste zin van het woord. Het festival is op woensdag 1 mei 2024, midden in de meivakantie.

Lees meer

17-04-2023

Leerlingen Etty Hillesum Lyceum winnen Talent Award met stikstof opnemende platen

Leerlingen van 2 vwo van het Etty Hillesum Lyceum De Boerhaave in Deventer zijn de winnaars van de Cleantech Talent Award 2023. In het gemeentehuis in Epe namen Nora, Jorieke, Olivier en Dirk een cheque van €600,- in ontvangst. ‘Een geweldig out of the box oplossing voor een complex probleem’ aldus de jury.

Lees meer

27-03-2023

Finalisten Cleantech Talent Award bekend

De finalisten van de Cleantech Talent Award zijn bekend. Op 6 april in Epe nemen scholieren van het Eligant Lyceum in Zutphen, Etty Hillesum Lyceum De Boerhaave in Deventer, het RSG Noord Oost Veluwe in Epe en het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn het tegen elkaar op. En jij kunt er live bij zijn.

Lees meer

06-03-2023

Final call: aanmelden voor Cleantech Talent Award

Scholieren in het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland met een oplossing rondom duurzaamheid en schone technologie kunnen zich tot maandag 20 maart aanmelden voor de Cleantech Talent Award. Heb je een zoon, dochter, buurmeisje of neefje die een innovatief werkstuk of projectverslag heeft gemaakt? Geeft het door! 

Lees meer

09-02-2023

Minister-president Mark Rutte bezoekt Regio Stedendriehoek: gesprek over en mét de toekomst

Publicaties:

14022023 CONCEPT Uitvoeringsagenda Regio Stedendriehoek

Woensdag 8 februari vond de regioconferentie ‘Werken aan de regio’ plaats. In een drukbezochte Zwitsalhal in Apeldoorn kwamen vertegenwoordigers vanuit overheid, onderwijs en ondernemers én minister-president Mark Rutte bij elkaar voor een inspirerend programma met als gemene deler: hoe zorgen we ervoor dat onze regio ook in de toekomst leefbaar, aantrekkelijk en groen blijft?

Lees meer

22-12-2022

Terugblik Human Capital

Zijn jullie klaar voor de vragen van morgen?

Lees meer