Publicaties:

Ook in de toekomst willen wij fijn kunnen leven, werken en wonen in onze regio. Daarom werken we aan een economisch sterke én schone Cleantech Regio.

 

Gemeenten in de Cleantech Regio gaan vanaf augustus in gesprek met inwoners over de Concept RES. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties van zeven gemeenten in de Cleantech Regio hebben samen gewerkt aan de Regionale Energie Strategie (RES). In die strategie staat beschreven hoeveel zon- en windenergie de Cleantech Regio in de periode tot 2030 wil realiseren en welke mogelijkheden we zien voor zon- en windenergie na 2030. De eerste versie van de Concept RES is in maart dit jaar openbaar gemaakt voor de inwoners van onze regio en die kunt u hier lezen. Zo konden zij zich verdiepen in het proces en resultaat tot nu toe. Vanwege de coronacrisis was het eerder helaas niet mogelijk om in elke gemeente lokaal het gesprek aan te gaan met inwoners over de Concept RES.

Wat gebeurt er in jouw gemeente?

Inmiddels zijn er meer mogelijkheden. Daarom organiseerden alle gemeenten in de Cleantech Regio afgelopen weken lokaal inwoners- en raadsbijeenkomsten. Zodra de verslagen van de verschillende avonden klaar zijn delen wij ze op ons digitale platform, zodat inwoners en andere geïnteresseerden kunnen teruglezen wat er is besproken op de informatiebijeenkomsten. Klik ook onderstaand op jouw gemeente om te zien wat er nog meer te doen is.

Apeldoorn

Brummen

Epe

Heerde

Lochem

Voorst

Zutphen

Wil je meer lezen over de Concept RES en het proces dat we tot nu toe hebben doorlopen?

We hebben een speciaal digitaal platform voor je ingericht. Daar vind je alle activiteiten die we hebben georganiseerd en de stappen die we hebben gezet om tot de Concept RES te komen. Het digitale platform vind je hier.