Studenten uit het mbo, hbo en wo in Oost-Nederland met een briljante oplossing op het gebied van duurzaamheid en schone technologie maken hun idee wereldkundig tijdens de Cleantech Battle. Het is voor studenten een unieke kans zich buiten hun eigen opleiding en school te laten zien en met hulp van bedrijfsleven hun duurzame oplossing verder te ontwikkelen. Ook in 2023 kunnen studenten(teams) weer het podium pakken!
Diversiteit aan duurzame oplossingen
3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De 9e editie van de Cleantech Battle in 2022 kende een enorme diversiteit aan duurzame en circulaire oplossingen. Initiatiefnemer Martin Snijder: ‘Elk jaar weer word ik verrast en geïnspireerd door de creativiteit van de ideeën en het enthousiasme waarmee studenten met duurzaamheid bezig zijn. Studenten zijn heel inventief en zij verdienen écht een groter podium voor hun ideeën. De Cleantech Battle is een mooie springplank voor jong talent."
Pak het podium
Studenten van mbo, hbo en wo uit Oost-Nederland kunnen zich voor maandag 22 mei 12:00 uur aanmelden. Uit alle inzendingen selecteert een jury vijf finalisten. Op vrijdag 16 juni mogen zij hun oplossing presenteren op het podium van het Tech Feast Festival in Deventer voor jury, ondernemers en publiek. De jury bekijkt welk project breed inzetbaar, het meest innovatief is en of er een gezonde businesscase van te maken is.
Henry Kozorezov, Hogeschool Van Hall Larenstein, won de Cleantech Battle 2022 met zijn project ´AEMS´, een concrete oplossing voor het stikstofprobleem. Door de scheiding van ontlasting van vee, komt er minder amoniak, en dus stikstof, vrij. "Ik ben heel blij! Met mijn project wil ik boeren helpen door ze onderdeel te laten zijn van de oplossing, in plaats van het probleem!"
Aanmelden voor maandag 22 mei 2023, 12:00 uur
Aanmelden is eenvoudig:
Vul het aanmeldformulier in onderaan deze pagina
Upload het verslag, onderzoeks- of stagerapport of studieopdracht.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Student Henry Kozorezov van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft donderdag 16 juni de jaarlijkse Cleantech Battle gewonnen met zijn project ´AEMS´, een concrete oplossing voor het stikstofprobleem. Door de scheiding van ontlasting van vee, komt er minder ammoniak, en dus stikstof, vrij. Naast de titel gaat Henry naar huis met een bedrag van €1500,-. "Ik ben heel blij! Met mijn project wil ik boeren helpen door ze onderdeel te laten zijn van de oplossing, in plaats van het probleem!"
3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De 9e editie van de Cleantech Battle kent een enorme diversiteit aan duurzame en circulaire oplossingen. Donderdag 16 juni pitchen zes studenten(teams) hun ideeën aan publiek en jury op het podium van het Grootste Kennisfestival van Nederland. Initiatiefnemer Martin Snijder: “Elk jaar weer word ik verrast en geïnspireerd door de creativiteit van de ideeën en het enthousiasme waarmee studenten met duurzaamheid bezig zijn.”
De inschrijfperiode voor de Cleantech Battle 2022 is in volle gang. De uitreiking vindt dit jaar plaats op donderdag 16 juni tijdens ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ in Deventer. Vijf studenten(teams) uit Oost-Nederland worden geselecteerd om op het podium in de Gasfabriek hun duurzame oplossing of idee wereldkundig maken aan een enthousiaste jury. Initiatiefnemer Martin Snijder: “Veel creativiteit en vindingrijkheid blijft nu hangen in de scholen. Studenten verdienen écht een groter podium voor hun ideeën.”