De Concept RES is in maart 2020 openbaar gemaakt voor inwoners van onze regio. Op dit moment wordt er gewerkt aan de RES 1.0. Uiteindelijk zal de RES een plekje krijgen in het beleid van jouw gemeente. De komende tijd kun je in jouw eigen gemeente meedenken en meepraten over de RES.

 

Apeldoorn

Op 16 en 17 februari organiseert de gemeente Apeldoorn ateliers om in gesprek te gaan over de RES.

↪ Kijk voor meer informatie op apeldoorn.nl/res.

 

Brummen

Op 2 februari organiseert de gemeente Brummen een online inwonersbijeenkomst over de doorvertaling van de RES naar de lokale situatie.

↪ Kijk voor meer informatie op brummen.nl.  

 

Epe

De gemeente Epe vertaalt de RES in de Omgevingsvisie en Beleid zon en wind. In februari en maart organiseert de gemeente Epe verschillende bijeenkomsten over het eerste concept van de Omgevingsvisie. Vanaf maart gaat de gemeente aan de slag met het Beleid zon en wind. In mei worden daarvoor ook verschillende bijeenkomsten georganiseert met inwoners.

↪ Kijk voor meer informatie op epe.nl.

 

Heerde

Gemeente Heerde is lokaal bezig met de Omgevingsvisie. Deze visie wordt gemaakt op basis van verschillende gesprekken met inwoners en belangengroepen. Energie is een onderdeel van de Omgevingsvisie. In maart zal de gemeente Heerde een participatietool lanceren waarmee inwoners input kunnen geven. Later dit jaar volgen lokale gesprekken over zon en wind (eind 2021).

↪ Kijk voor meer informatie op heerde.nl/res.

 

Lochem

De gemeente Lochem organiseert verschillende inwonersbijeenkomsten over de voorwaarden voor het opwekken van energie met windmolens en zonneparken. De bijeenkomsten zijn gepland op woensdag 3 februari en woensdag 10 februari. Op 24 maart is er een terugkomavond. Dan presenteert de gemeente de resultaten en is er een toelichting op welke manier de opmerkingen van bewoners zijn verwerkt.

↪ Kijk voor meer informatie op lochem.nl.

 

Voorst

In december en januari organiseerde de gemeente Voorst verschillende informatiebijeenkomsten per kern. Op 10 februari organiseert de gemeente een digitale bijeenkomst over windenergie. Op 23 februari organiseert de gemeente een digitale bijeenkomst om de resultaten tot nu toe te bespreken.

↪ Kijk voor meer informatie op voorst.nl/energie.

 

Zutphen

De gemeente Zutphen is in januari 2021 gestart met een lokaal haalbaarheidsonderzoek. Er wordt aanvullend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het opwekken van zon- en windenergie in Zutphense zoekgebieden van de Concept RES. Als onderdeel van het lokaal haalbaarheidsonderzoek organiseert de gemeente op 11, 16 en 17 februari 2021 digitale inwonersavonden over het lokale onderzoek naar opwek van zon en wind.

↪ Kijk voor meer informatie op zutphen.nl/res.

 

Jongeren: doe je mee?

Ben je tussen de 16 en 26 jaar en woon je in de gemeente Lochem, Heerde, Epe, Brummen, Zutphen, Apeldoorn en Voorst? Praat jij mee over de RES of wil je meer weten?

↪ Kijk op onze pagina voor jongeren.