Cleantech Regio is zowel de naam van onze regio als het samenwerkingsverband. Door krachten, kennis en kunde te bundelen kunnen we zorgvuldig een goed RES-bod vormgeven. Gemeente Deventer heeft ervoor gekozen zich voor de RES-opgave aan te sluiten bij RES-regio West-Overijssel. Uiteraard is Deventer voor alle andere ambities en projecten wel onderdeel van Cleantech Regio.
De energietransitie is in volle gang. Verandering brengt onzekerheid met zich mee, want hoe ziet Nederland of onze regio er nou uit over tien of dertig jaar? Deze verandering vraagt flexibiliteit en vertrouwen dat we de energietransitie op een slimme en verantwoorde manier met elkaar vormgeven. We weten dat de oplossingen van vandaag nog niet voldoende zijn voor de toekomst.
Maar we weten ook als we niets doen, we afstevenen op een temperatuurstijging van meer dan 2 graden. Iets wat we moeten zien te voorkomen. Onze regio staat voor samenwerking. Heb je vragen, opmerkingen, ideeën, wensen of zelfs een uitdaging? Wij gaan samen met jou op zoek naar een antwoord.
En hoe nu verder?
Op deze website vind je alle informatie over het RES-proces dat nog volop aan de gang is. Wij vinden het belangrijk dat je de juiste informatie krijgt, zodat je een juist beeld kunt krijgen. Volop aan de gang betekent dat we steeds nieuwe kennis en informatie toevoegen aan deze website, denk hierbij aan rapporten, verslagen, ingezonden brieven etc. We nemen je graag mee in het proces.
Wil je er zeker van zijn dat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in op onze nieuwsupdate. Het doel van de RES is de ruimtelijk inpassing van duurzame energie organiseren met maatschappelijk draagvlak. We hebben dit gedaan door met verschillende partijen die gebruik maken van de ruimte in de regio te kijken naar welke mogelijkheden er zijn voor zonnevelden en windmolens in dit gebied. Als we er nu voor zorgen dat we een goede energiestrategie neerleggen zullen we straks zelf kunnen bepalen hoe we de opgave gaan realiseren. We moeten nu handelen om de energietransitie veilig en humaan te laten verlopen. Dat klinkt hoog over, maar is uiterst praktisch: veilige energie- en warmteoplossingen, waarbij we ervoor moeten zorgen dat niet alleen de lasten, maar ook de lusten binnen onze regio blijven. In deze storymap leest u alles over dit proces.