Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan digitale informatieavond over de RES, de Regionale Energiestrategie. Deze strategie maken we als Cleantech Regio en deze gaat over waar hoeveel wind- en zonne-energie mogelijk gemaakt kan worden. 

In de Concept RES hebben we in beeld gebracht wat de maximale mogelijkheden zijn in onze regio. Nu gaan we in de RES 1.0 verder met onderzoeken wat er mogelijk is, hoe we dat vorm kunnen geven en onder welke voorwaarden. 

 

Voor wie?

Deze uitnodiging ontvang je van je gemeente als vertegenwoordiger van een samenwerking van inwoners van een bepaald gebied. Er is ruimte voor maximaal twee personen per samenwerking om deel te nemen aan de bijeenkomst.

 

Wanneer?

De Cleantech Regio kan op basis van landschappelijke kenmerken in drie gebieden worden onderscheiden, Noord, Oost en Zuid. Voor elk gebied is een andere avond georganiseerd. De gebieden overlappen deels omdat het onderscheid geen exacte wetenschap is. Als je zo'n gebied vertegenwoordigt, kan je kiezen uit verschillende avonden, echter je kunt slechts aansluiten bij één bijeenkomst. Heb je hier vragen over of kom je er niet uit? Neem dan even contact op met je contactpersoon bij de gemeente:

Gebieden CTRDinsdag 12-01-2021 van 20.00-21.30 uur, Gebied Noord
Woensdag 13-01-2021 van 20.00-21.30 uur, Gebied Oost
Donderdag 14-01-2021 van 20.00-21.30 uur, Gebied Zuid

Heerde: Noord
Epe: Noord of Zuid
Apeldoorn: Zuid
Voorst: Noord, Oost of Zuid
Brummen: Zuid
Zutphen: Oost of Zuid
Lochem: Oost 

 

Praat jij mee? Meld je aan!

Het aanmeldformulier voor de informatiebijeenkomsten is gesloten. Heb je een vraag over de informatiebijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Over de bijeenkomst

Graag laten we je tijdens de bijeenkomst zien welke gebieden in onze regio potentie hebben voor wind en zon en welke afwegingen op het gebied van landschap, natuur of netwerk meespelen in deze gebieden. Vervolgens krijg je gelegenheid daarop te reageren. Met de opbrengst van deze avond kan jouw gemeente verder aan de slag met het verder uitwerken van beleid voor zon en wind in uw omgeving. Het is van belang dat ook jij op lokaal niveau meepraat over plannen voor zonne- en windenergie. Deze bijeenkomst is één mogelijkheid om jouw inbreng te geven in de RES 1.0. Plannen voor zonne- en windenergie nemen meerdere jaren in beslag en kennen meerdere momenten voor inspraak. Hier informeren wij je verder over in deze bijeenkomst.

De bijeenkomst wordt ook opgenomen en naderhand via deze website beschikbaar gesteld.

 

Wil je meer weten over de RES?

Liever persoonlijk contact? Mail of bel naar Evelyne van de Vlekkert, Omgevingsmanager RES via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 46846006.