wonen-en-leefomgeving.jpg

Over ons

Publicaties:

Jaarstukken:

 

Begroting

2017:

2016:

2015:

 

Cleantech Regio is een samenwerkingsvorm én een gebied. Twee organisaties vormen de basis van onze Cleantech Regio: de Strategische Board Stedendriehoek en de regio Stedendriehoek.

Cleantech Regio: samen sterker

Een schone toekomst en een sterk vestigingsklimaat: dat zorgt voor welvaart en welzijn in onze regio. Vanuit deze gezamenlijke drijfveren werken overheden, ondernemers, onderwijs en onderzoek samen in en aan de Cleantech Regio.

Strategische Board StedendriehoekDoelstellingen 

De board is een samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden en voert de Cleantech Agenda uit voor:

  • 10 procent minder CO2 uitstoot/minder gebruik fossiele brandstof in 2020

  • 33 procent minder afval door hergebruik grondstoffen en recycling – uiteindelijk géén restafval in 2030

  • 4000 extra cleantech (gerelateerde) banen

Stedendriehoek-gemeenten: Wgr-regio

De zeven samenwerkende Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen werken samen vanuit de overtuiging dat zij samen méér bereiken dan afzonderlijk mogelijk is. Zij richten zich op: bereikbaarheid, leefbaarheid, innovatie en sociaal kapitaal. Samen voeren de gemeenten De Agenda Stedendriehoek uit.
De gemeenten werken samen op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen en vormen een Wgr-regio.

Gezamenlijke focus: werken vanuit de Omgevingsagenda

Met provincie Gelderland maakten de Strategische Board Stedendriehoek en de Stedendriehoek-gemeenten de Omgevingsagenda Cleantech Regio.
Vanuit de Omgevingsagenda werken alle partners aan gezamenlijke thema’s die elkaar raken en versterken. Het zijn thema’s die éxtra inspanning vragen van overheden, ondernemers en onderwijs en onderzoek. Gezamenlijke focus zorgt voor tempo. In dit proces werken we ook nauw samen met provincie Overijssel.

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198