• Samen naar een
    schone toekomst

Over ons

Cleantech Regio is de naam van onze regio: het groene gebied in en tussen de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, in de provincies Gelderland en Overijssel. De regio heeft een rijke Hanzehistorie. De IJssel stroomt door het gebied waar de Veluwe, Salland en de Achterhoek samenkomen. Onze regio kent een centrale ligging in het land langs belangrijke corridors als de A1, de A50, spoorverbindingen Amersfoort – Apeldoorn – Deventer – Enschede, Zwolle – Deventer - Arnhem en de IJssel. Van oudsher is het dan ook verbindingsregio tussen noord en zuid en oost en west. Met ruimte voor groei herbergen we nu al 440.000 inwoners en bijna 40.000 bedrijven. Het is hier goed werken, wonen en ondernemen.

Cleantech Regio is ook de naam van onze kennis- en netwerkorganisatie waarbinnen we werken aan het versterken van de duurzame, economische ontwikkeling van onze regio. Dat doen wij door constant en telkens weer verbinding te leggen met en tussen initiatieven uit onderwijs, ondernemers en overheid. Deze triple Helix-samenwerking heet de Strategische Board die werkt aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt en een circulaire en energieneutrale economie. Daarnaast werken de acht gemeenten in onze regio samen aan een duurzaam gezonde leef- en werkomgeving. Deze samenwerking heet Regio Stedendriehoek. 

Wij zoeken een communicatieadviseur

Een baan als communicatieadviseur is één ding, maar communiceren en adviseren over zaken die er écht toe doen? Dát is next level. Wil jij je bezighouden met een duurzame toekomst én weet je daarin de verbinding te leggen tussen ondernemers, bestuurders en onderwijs? Dan ben jij onze m/v/x!  

Cleantech Regio organiseert de regionale samenwerking die nodig is om met diverse stakeholders aan maatschappelijke opgaven in onze regio te kunnen werken. Voor ons communicatieteam zoeken we een communicatieadviseur die ervaring heeft met stakeholdercommunicatie.  

Dit ga je doen  

  • Je gaat aan de slag voor Cleantech Regio, een regionaal samenwerkingsverband tussen gemeenten, onderwijs en ondernemers in de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen en omstreken.   
  • Je levert een bijdrage aan het bedenken en uitvoeren van de (online en offline) communicatie van Cleantech Regio. 
  • Je weet hoe je de verschillende achterbannen kunt bereiken en betrekken en draagt met jouw kennis en ervaring bij aan de bekendheid en doelen van de Cleantech Regio.  
  • Je geeft aan onze programmamanagers en andere collega's advies over communicatievraagstukken.  
  • Je ontwikkelt communicatiemiddelen, denkt mee over bijeenkomsten voor de stakeholders en informeert het netwerk over de ontwikkelingen in de regio. 
  • Je hebt een regierol in het positioneren van Cleantech Regio in ons netwerk van overheden, ondernemers en onderwijs én daarbuiten.  
  • Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je nieuwe collega’s. Ons communicatieteam bestaat verder uit een strategisch communicatieadviseur, een junior communicatieadviseur en een tekstschrijver. Ook ga je actief samenwerken met onze lobbyist.

Enthousiast geworden? Bekijk hier de volledige vacaturetekst.