coronaodnersteuning

economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

CIRCO-TRACKS: MAAK JE ONDERNEMING CIRCULAIR

Diepgaand en praktisch kennis maken met de principes van circulair ontwerpen, dat was de insteek van de Circulair Business Design Track, een 3-daags programma van Provincie Overijssel, Circo en de Cleantech Regio. De inschrijvingen voor de nieuwste CircoTrack met als thema tapijt en interieurtextiel zijn inmiddels gestart.

“De cursus was intensief, maar dankzij een stappenplan hebben we de brede materie behoorlijk kunnen trechteren. En het mooie is, door de aanwezigheid van andere deelnemers in dezelfde sector is er ook een eerste aanzet voor langdurige samenwerking gemaakt, aldus deelnemer Peter Nugteren, leidinggevende afdeling nieuwbouw bij bouwbedrijf Van Wijnen.
 

Winstgevend

Verken circulaire businesskansen voor jouw organisatie; tijdens de Circo Business Design Track leerden deelnemende bedrijven hoe ze nieuwe producten en diensten circulair kunnen ontwerpen én winstgevend kunnen maken. Deze track was speciaal bedoeld voor bedrijven in de bouw en infra. Deelnemers waren dan ook bedrijven met verschillende posities in de bouw die in de regio actief zijn. 
 

Circulaire kansen

Tijdens het programma werd dieper ingegaan op het gedachtegoed van de circulaire economie en de waarde vernietiging in de huidige keten. Per organisatie zijn vervolgens circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd. Aansluitend zijn de meest kansrijke circulaire proposities uitgewerkt. De deelnemers sloten af met een pitch en kregen uiteraard een certificaat.
 

Slimme installatie

Michel Endeman, hoofd bedrijfsbureau bij bouwbedrijf PHB Deventer. ‘‘Ons bedrijf is al langer bezig met duurzaamheid, maar ik heb nu geleerd hoe we circulariteit meer handen en voeten kunnen geven. Tijdens dit programma heb ik me gefocust op een nieuwe verwarmingsinstallatie die bestaat uit verschillende componenten. Als er één onderdeel stuk gaat, hoef je alleen dát component te vervangen. Dit kan ook bij een nieuwe ontwikkeling, zoals de overstap van gas op waterstof of een warmtepomp. Ik verwacht dat we in december in samenwerken met een woningcorporatie een pilot kunnen draaien met deze nieuwe installatie.”
 

Tapijt en interieurtextiel

Volgens Hans Bilsen, Business Developer Cleantech Regio, was het een waardevol 3-daagse programma. “Er is veel kennis opgedaan en er zijn contacten voor langdurige samenwerking ontstaan. Je zag vooraf dat bedrijven twijfelden over deelname omdat mogelijk concurrenten meededen, maar tijdens het programma hielp men elkaar juist op weg. Eind september start een nieuw programma, dan met het thema tapijt en interieurtextiel.”
 

Ketenaanpak verreist

In Europa wordt minder dan 3% gerecycled van de jaarlijks 1,6 miljoen ton tapijtafval. De tapijtsector heeft de potentie om circulair te worden. Maar dat vraagt om een ketenaanpak waarbij nieuwe oplossingen worden uitgewerkt. Tijdens de Circulair Business Design Track verken je kansen voor je eigen business en zet je concrete stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen. 
 

De inschrijving is geopend

CIRCO-Tracks bestaan uit drie eendaagse workshops voor twee personen per deelnemende organisatie. De kosten voor deelname aan de drie workshops zijn €500,- per bedrijf voor twee personen. De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Deze CIRCO-track wordt georganiseerd in samenwerking met CIRCO en de provincie Overijssel.
Wil je meer weten en/ of je direct aanmelden? Lees hier meer of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 2606 4989.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio