De week voor Pasen stond voor DEAC, het Dutch E-viation & Airport Centre, in het teken van de ontvangst van een aantal bijzondere gasten dat International Airport Teuge bezocht.

Raadsleden en twee wethouders van de gemeente Apeldoorn brachten op woensdagavond 17 april een werkbezoek aan Teuge. Na boeiende presentaties van de DEAC-studenten in het onderkomen van het Nationaal Paracentrum Teuge kwamen de gasten ook bij het authentieke DEAC-gebouw, stammend uit eind jaren dertig van de vorige eeuw. 

Een dag later was Susan Ying bij DEAC te gast. Susan is senior vicepresident van Ampaire uit Californië. Dit bedrijf wil een nieuw elektrisch vliegtuig op de markt brengen, de Tailwind. In het voorjaar startten zij met het testen van hun hybride Cessna 337 Skymaster. DEAC wil eenzelfde type aanschaffen voor testdoeleinden en is geïnteresseerd in een samenwerking, bijvoorbeeld door de uitwisseling van studenten.
Op Goede Vrijdag vereerde Commissaris van de Koning John Berends DEAC met een bezoek. Hij maakte kennis met de studenten en luchtvaartpartners die een belangrijke rol (gaan) spelen bij elektrisch vliegen. De Commissaris was enthousiast en onder de indruk van de plannen en beloofde ‘full support’ te geven.