Meer dan duizend samenwerkingen in het proces naar slimmer, schoner en socialer produceren kwamen tussen 2016 tot 2018 tot stand dankzij ondersteuning van RCT Gelderland (Regionaal Centrum voor Technologie).

In die periode werden er meer dan 3.100 ondernemers bereikt. Hiermee was een investering van 1,65 miljoen euro gemoeid. De behaalde resultaten in 2018 zijn terug te vinden in het jaarverslag van de stichting. Het afgelopen jaar lag de nadruk in de dienstverlening op slimmer, schoner en duurzamer produceren. Rondom dat thema organiseerde RCT Gelderland een evenement in november met en voor ondernemers. In het jaarverslag is een bundeling van verhalen te vinden: profielen van bedrijven die de innovatiemakelaars ondersteunden, verhalen over de Gelderse regio’s en twee grote thema-artikelen over brede ontwikkelingen (de industrialisering van de bouwsector en de inzet van technologie voor een inclusieve arbeidsmarkt).

RCT Gelderland

RCT Gelderland is actief in de hele provincie Gelderland, verdeeld over zeven regio’s. De innovatiemakelaars richten zich vooral op bedrijven in de maakindustrie en de IT. Ze kunnen die ondersteunen bij het slimmer, schoner en socialer opereren. Ze brengen ondernemers in contact met elkaar en met kennisinstellingen, denken mee over financiering en organiseren regelmatig bijeenkomsten over onderwerpen die hoog op de agenda van het bedrijfsleven staan.

Meer lezen?

Deze en andere onderwerpen en projecten waar RCT Gelderland zich in 2018 voor heeft ingespannen, zijn te vinden in het jaarschrift 2018. Het is te downloaden op rctgelderland.nl.