TechnoDiscovery Apeldoorn biedt programma’s voor het primair onderwijs. Op dit moment voor de groepen 5 t/m 8, maar in de toekomst willen ze dit graag uitbreiden.

Door TechnoDiscovery zijn lesplannen ontwikkeld die aansluiten op vier thema’s: robotica, constructies, duurzame energie en recycling. Leerkrachten krijgen per thema een workshop over deze lesplannen en de activiteiten bij TechnoDiscovery. De lessen (4 tot 8 lesuren) worden, met behulp van de lesplannen, door de leerkrachten op school uitgevoerd. Als afsluiting komen de kinderen een dagdeel naar Area055 op het Zwitsal terrein om diverse doe- en ontdekactiviteiten uit te voeren.

Uitbreiden

TechnoDiscovery wil de programma’s voor het primair onderwijs in de toekomst uitbreiden naar alle groepen en met een nog breder aanbod voor zowel het onderwijs als bedrijven. Ze hopen op die manier niet alleen de kinderen en jeugd te enthousiasmeren, maar ook leerkrachten, ouders en studenten (die ondersteunen met het begeleiden van de groepen).

Jong beginnen

Uitgangspunt bij TechnoDiscovery is het ontdekkend leren: ontdekken, onderzoeken, ontwerpen, iets maken, uitproberen en samenwerken: voor kinderen een heel natuurlijke manier om te leren en zich te ontwikkelen. Het is een aantal jaren geleden ontstaan vanuit Platform Techniek Apeldoorn. Enkele enthousiaste mensen (van de gemeente Apeldoorn, ondernemers en onderwijs) hebben de koppen bij elkaar gestoken om een en ander vorm te geven. De visie is dat kinderen op jonge leeftijd én met een bepaalde regelmaat kennis moeten maken met wat techniek allemaal is en welke mogelijkheden er zijn voor hun toekomst. 

Bijdragen

Om de activiteiten van TechnoDiscovery mogelijk te blijven maken is het van belang dat zowel de overheid, ondernemers als het onderwijs hier hun bijdrage aan leveren. Om dit moment vindt hierover in Apeldoorn met alle partijen overleg plaats en worden er concrete plannen gemaakt. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van TechnoDiscovery Apeldoorn? Bel of mail dan naar Dianne van Dulmen, projectleider, 06-46230992 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..