Op 5 april werd de Horizon Grand Prix in Assen verreden: een scholenrace voor teams met zelfgebouwde schaalmodelauto's op waterstof.Het Aventus racingteam was de snelste en werd Nederlands kampioen!

Op een uitgezet circuit reden leerlingen van zeven scholen uit onder meer Assen, Nieuwegein, Helmond en Apeldoorn tegen elkaar in een zes uursrace. Het team van Aventus: “We mochten als eerste team starten, omdat we de beste technische presentatie over de auto hadden gegeven aan de jury. Het begin van de race verliep chaotisch, omdat iedereen tegelijk door de eerste bocht heen wilde. De eerste twee uur van de race gingen we nek-aan-nek met het Alfa College uit Groningen. De eerste accu van het Alfa College raakte daarna leeg, dus moesten ze hun racetempo verlagen. Vanaf dat moment hebben we alleen nog maar op de eerste positie gereden.”

Waterstofsticks

Het team benutte de pitstops om waterstofsticks te wisselen. Ze hadden in totaal 20 sticks met waterstof, deze gingen per twee in de auto en zijn net iets groter dan een AA- batterij. Op deze hoeveelheid waterstof konden ze ongeveer 50 minuten rijden. In de auto zit ook nog een accu die alleen wordt gebruikt als de waterstofmodule niet genoeg vermogen kan leveren. “Na 4½ uur hebben we besloten om onze eerste accu uit voorzorg te vervangen. Tijdens het laatste uur van de race vielen er veel teams uit omdat hun accu’s en waterstofsticks leeg waren. Onze auto had nog niet veel energie verbruikt, zodat we nog steeds een hoog tempo konden aanhouden.”

WK

Uiteindelijk won het Aventus racingteam de race met een nieuw Nederlands record van 907 ronden. De nummer 2 had 703 ronden gereden. In totaal wonnen ze vier bekers en drie prijzen. Omdat ze het Nederlands kampioenschap hebben gewonnen, mogen ze naar het Wereldkampioenschap in Praag op 7 en 8 juni. De jongens zijn hiervoor nog op zoek naar sponsors! Aventus racingteam, Thomas, Wim, Matthijs, Floris, Bram, Mark en Dennis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-21313796.