onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

Het Dutch E-viation & Airport Centre (DEAC) organiseert op 15 mei in Teuge een brainstorm voor bedrijven die actief willen worden op het thema elektrisch vliegen.

DEAC is het initiatief voor het oprichten van een kenniscentrum Elektrisch Vliegen. Naast de Cleantech Regio zijn onder andere betrokken Luchthaven Teuge, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, Deltion College, gemeente Apeldoorn en de NLR.

De kennisontwikkeling gaat breder dan de techniek of het ontwerp van een elektrisch vliegtuig. Ook de infrastructuur (wat wijzigt er allemaal op en om het vliegveld) en in de processen (zoals planning, onderhoud, monitoring, veiligheid). DEAC is bezig om een vliegtuig, mogelijk een Cessna skymaster, aan te schaffen waarmee experimenten gedaan zullen worden. Studenten van TU Delft-Aviation bouwen het vliegtuig om tot elektrisch. Ook wordt een H2-VTOL-drone gebouwd. De Hogeschool van Amsterdam en Deltion-Aviation richten zich meer op het grondwerk. Regionale onderwijsinstellingen zijn ook aangehaakt.

Voor de brainstorm worden onder andere bedrijven uitgenodigd met de nadruk op maakindustrie in Overijssel en Gelderland, die mee willen denken bij of leveren aan deze ontwikkeling. Ze kunnen zich hiermee positioneren op een totaal nieuwe markt. Heb je interesse in de brainstorm, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan tot 15 april.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio