coronaodnersteuning

vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Nieuws

De Cleantech Regio was donderdag 14 maart de internationale hotspot voor circulaire economie en recycling. 

Bedrijven en onderwijsinstellingen uit Nederland, België en Duitsland kwamen naar het Zwitsalterrein in Apeldoorn om gezamenlijk Europese projectideeën uit te wisselen en te praten en leren over industriële symbiose. Bij industriële symbiose wordt geprobeerd om bedrijven samen te brengen waarbij afvalstoffen van het ene bedrijf grondstoffen kunnen zijn voor het productieproces van de ander. Jeroen Joon, voorzitter van het dagelijks bestuur van de Cleantech Regio en wethouder van Apeldoorn, opende de bijeenkomst.

“De verhalen die ik vanmorgen hoorde waren overweldigend. Dat stemt mij positief over de manier waarop wij in onze regio kansen zien voor de circulaire economie. Dat we op de goede weg zijn. Een economie zonder afval, dat is in mijn ogen de grootste transitie van de economie ooit. Zowel binnen als buiten onze regio gebeurt er al veel. Maar nog veel verspreid. Uit zo’n dag als vandaag blijkt wel weer dat het is goed om onze krachten te bundelen door de samenwerking op te zoeken.”

Na het programma op Zwitsal bracht het internationale gezelschap een bezoek aan Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. De bijeenkomst werd georganiseerd vanuit de Cleantech Regio en GO4XPORT.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio