Gemeente Brummen sluit zich aan bij het Netwerk Schone Mobiliteit. Op donderdag 21 februari zette wethouder Peter-Paul Steinweg zijn handtekening onder de Verklaring Schone Mobiliteit van de Cleantech Regio.

Hiermee onderstreept Brummen de ambitie om werk te maken van slimmer en schoner reizen. De gemeente sluit aan bij een netwerk met partijen als Engie, Tauw, Politie Eenheid Oost-Nederland en de gemeente Heerde.

Namens de Cleantech Regio tekende Oscar Roelofs de verklaring. Doel van het netwerk Schone Mobiliteit is het delen van kennis en ervaringen, om zo de duurzaamheidsambitie van de Cleantech Regio te bereiken. In de verklaring van de gemeente Brummen staan onze concrete bijdragen tot eind 2019.

Duurzame bijdragen

“We nemen bijvoorbeeld het woon-werkverkeer onder de loep”, geeft wethouder Steinweg aan. “Dat doen we met een mobiliteitsscan, waar natuurlijk de nodige vervolgacties uitrollen. Daarnaast realiseren we dit jaar minimaal vijf oplaadpunten voor elektrische auto’s. En samen met de papierfabrieken in onze gemeente onderzoeken we duurzame transportmogelijkheden.” Een goed voorbeeld van schone mobiliteit is ook de aanschaf van duurzame auto’s voor de buitendienst.
Peter-Paul Steinweg: “We hebben al drie auto’s op aardgas. Daar komen nu nog drie 100% elektrische voertuigen bij.”

Voordelen voor netwerkpartners

Naast commitment profiteren deelnemers aan het netwerk van diverse voordelen. Zo kunnen bedrijven in het MKB gebruikmaken van de Mobiliteitskaart Cleantech Regio. Hierop staan tien slimme en schone maatregelen voor duurzamer vervoer. Bedrijven kunnen voor vijf acties een bijdrage krijgen tussen de 100 en 1.000 euro per actie. Met grote bedrijven start de Cleantech Regio projecten op maat, zoals een pilot voor waterstof.

Kom jij ook in beweging voor schone mobiliteit? Kijk op slimschoonreizen.nl of neem contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs,
T: 06 52 44 21 12, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.