Je kunt je nu inschrijven voor de derde workshop in de reeks 'De Aardgasvrije Wijk’ van de Cleantech Regio. Deze wordt gehouden op donderdag 28 maart aanstaande.

In deze workshop wordt ingegaan op de samenwerking om te komen tot aardgasvrije wijken.
Eind 2018 hebben heeft de Cleantech Regio de eerste van de reeks workshop gehouden waarin, vanuit het bewonersperspectief, de pain & gain is benoemd. In de tweede workshop van de reeks zijn de deelnemers ingegaan op het ontwikkelen van diverse businessmodellen aan de hand van de Business Model Canvas.

Het organiseren van de samenwerking

In deze derde workshop kijken de deelnemers eerst kort terug naar de resultaten van de eerdere twee workshops. Vervolgens gaan ze aan het werk met de volgende drie wijkthema’s:
(1) Woningcorporaties: samenwerking tussen corporatie en bedrijven
(2) De particuliere eigenaar: model voor organisatie in de wijk
(3) De collectieve benadering: de warmte-infrastructuur in de wijk

Sprekers geven een inleiding op de samenwerking op wijkniveau.Dit zijn professionals van:
• een woningcorporatie
• de organisatie +31 Buurtwarmte
• de energieregisseurs uit Apeldoorn.

Vervolgens gaan subgroepen, onder begeleiding van een moderator, aan het werk om de mogelijke vormen van samenwerking in de wijk te onderzoeken. In deze derde workshop is het de bedoeling om te komen tot een aantal pilots van buurten, wijken of straten die van het gas af willen gaan.

Voor wie?

Voor partijen die bij de verduurzaming van wijken betrokken zijn. Het gaat om partijen uit de bouwsector, financiële sector, netwerkbedrijven, woningcorporaties, gemeenten, adviesbureaus en vertegenwoordigers van bewoners. Er is alle ruimte voor netwerken.

Meer informatie

Hans Bilsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 06-2606 4989 of met Marcel van der Maal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel 06-3362 0863. Deelname is kosteloos. De resultaten en inzichten worden verspreid onder de deelnemers.

Aanmelden

Aanmelden kan door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geef dan ook aan of je gebruik wilt maken van de lunch.

Datum: donderdag 28 maart 2019
Tijd: inloop 9.00 uur, 9.30 – 12.30 uur met aansluitend de mogelijkheid voor een lunch
Locatie: In De Kantine van de Gasfabriek in Deventer, Zutphenseweg 6b, 7418 AJ Deventer