vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Nieuws

Op vrijdag 18 januari brachten wethouders Harry Matser en Annelies de Jonge van de gemeente Zutphen een bezoek aan Zutphens grondstoffenbedrijf Daly Plastics.

Tijdens het werkbezoek kregen de wethouders onder andere een rondleiding en meer informatie over het productieproces.
Dit bedrijf past bij de ambitie van de Cleantech Regio om de meest circulaire regio van Europa te worden.
Daly Plastics is een kunststof recyclingbedrijf in Zutphen. Door kunststof te recyclen en hiervan een nieuwe grondstof te maken, werkt het bedrijf aan een duurzame toekomst. Het hergebruiken van kunststof draagt namelijk bij aan een daling van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook zorgt het voor minder gebruik van energie en minder CO2-uitstoot. Daly Plastics heeft plannen om uit te breiden en heeft daarvoor meer energie nodig. Tijdens het bezoek bespraken zij de mogelijkheden om vraag en aanbod van energie in de toekomst te koppelen. Daarnaast kijken ze samen naar de rol van de gemeente hierin en naar de mogelijke samenwerking om personeel aan te trekken als gevolg van de uitbreiding.
Volgens wethouder Harry Matser is Daly Plastics een fantastisch bedrijf en koploper in circulaire economie: “Wat een dynamiek en wat een potentie!”

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio