economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

“Het gebeurt gewoon in Teuge”, vertelt Arvid Prigge enthousiast. “Wij staan als dorp ineens op de wereldkaart als het gaat om duurzaamheid.”

Nog even en dan staat in Teuge het eerste commerciële 3D-betongeprinte gebouw van Europa, bedacht vanuit een visie die vele malen verder gaat dan het bouwen van ‘alleen’ een nieuwe vergaderlocatie.
Het concept is een voorbeeld van energiezuinig bouwen (40% CO2-reductie) en gebaseerd op een circulaire aanpak van de bouw (75% minder afval). Dit sluit aan bij de ambities van de regio om in 2023 met 25% minder CO2-uitstoot de meest duurzame regio van Nederland te zijn en ook meest circulaire regio van Europa.

“Wij wilden een nieuwe vergaderlocatie neerzetten, maar dit moest een innovatief, duurzaam en inspirerend gebouw worden. Een concept waarbij we gasten – individueel, groepen en teams – volledig willen meenemen in een nieuwe, innovatieve wereld. Daarbij wilden we vooral dat het concept zou passen bij onze doelgroep en deze omgeving. Omdat de traditionele bouw dit ons niet kon bieden, zijn wij verder gaan kijken wat er mogelijk is en zo kwamen wij, inmiddels drie jaar geleden, bij 3D-printen uit. Samen met diverse partners, waaronder CyBe en Witteveen+Bos, en de gemeente Voorst en Cleantech Regio, hebben wij elk aspect uitgewerkt en nu is het dan bijna zover.”

Klik hier voor het volledige artikel in Nieuwsblad Stedendriehoek.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio