wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

Beatrice de Graaf (1976) is de derde hoofdspreker in rij tijdens de Deventer Jan Terlouw lezing, deze lezing zal 12 december 2019 plaatsvinden.

Afgelopen woensdag 12 december sprak Bas Heijne in de Deventer Schouwburg tijdens de tweede Deventer Jan Terlouw Lezing. De eerste door Terlouw geleide editie was op 15 december 2017.
Beatrice de Graaf (1976) is Nederlandse Hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. De Graaf studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Tweede Jan Terlouw Lezing

Bas Heijne sprak afgelopen woensdag over broederschap en citeerde daarbij uitgebreid uit literatuur, interviews en zelfs de bijbel. De avond begon met tegenspreker Kiza Magendane die de bezoekers mee nam in zijn levensverhaal. Zijn komst als vluchteling uit Congo in Nederland en zijn zoektocht naar burgerschap en broederschap.

Toekomst-Makers

Naast de jaarlijkse lezing biedt de Deventer Schouwburg wekelijks een podium aan een jonge denker, doener of maker uit Oost-Nederland. Iedere maandag staat er om 12 uur een Toekomst-Maker met een duidelijke visie op een duurzame toekomst op het podium. In 2019 staan er 40 nieuwe Toekomst-Makers op het programma.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio