vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Nieuws

Je bedrijf of organisatie klaarstomen voor de circulaire economie. Hoe doe je dat? Op 20 november vond in Deventer de CIRCLES werkconferentie plaats over Nieuwe Business Modellen in een Circulaire Economie.

Centraal in de werkconferentie stond het werkboek Circulair Organiseren dat onlangs, onder redactie van prof. Jan Jonker (Radboud Universiteit) in samenwerking met onder meer onderzoekers van Saxion, is gepubliceerd. Mede dankzij CIRCLES is dit werkboek zowel in het Nederlands als in het Engels gratis te downloaden. Met dit gratis werkboek kunnen organisaties concreet aan de slag met het vormgeven van hun eigen circulaire businessmodel.

Direct aan de slag

En dat gebeurde ook. De conferentie was voor een aantal bedrijven aanleiding om hier direct werk van te maken. Zo gaat Saxion met groepen studenten binnenkort aan de slag bij onder meer: Meilink in Borculo, J.B.Textiles in Enschede, Ter Steege Bouw in Rijssen, Aebi Schmidt in Holten, Grolsch in Enschede, Phoenix in Apeldoorn, Van Gelder en Refood. Al deze bedrijven ontvangen binnenkort concrete adviezen hoe hun business te ontwikkelen richting een circulaire economie.

Ook de HAN en Windesheim zijn met studenten actief bij concrete bedrijven. In deze werkconferentie werkten de regionale hogescholen (HAN, Saxion en Windesheim) goed samen. Elke hogeschool verzorgde workshops. De verschillende werkwijzen van de hogescholen vulden elkaar goed aan!

Er kan worden terug geblikt op een vruchtbare bijeenkomst waarbij er concreet aan de slag werd gegaan aan de hand van het werkboek. Hoognodig ook, want er is geen tijd te verliezen. De transitie naar een circulaire economie vindt hier en nu plaats.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio