vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Nieuws

Er is een vacature voor een ondernemer in het bestuur van de board.

Het bestuur van de Strategische Board Stedendriehoek (Cleantech Regio) bestaat op dit moment uit 6 bestuursleden (2 onderwijs, 2 overheid en 2 bedrijfsleven) en een onafhankelijke voorzitter. De board wordt ondersteund door een secretaris. Voor een betere werk- en portefeuille verdeling, de continuïteit en quorum tijdens vergaderingen is er besloten om het bestuur uit te breiden met uit iedere geleding één extra lid. Hierdoor ontstaat een vacature voor een ondernemer in het bestuur van de board. Wij stellen een snelle pragmatische werving en selectie voor, ten einde het lid al in september te kunnen installeren. Voor de onafhankelijke voorzitter (opvolger voor Andries Heidema) komt een separate werving- en selectieprocedure.

Gelet op onze posities, woonplaatsen en werklocaties, mikken we op een “echte” ondernemer (directeur/eigenaar) het liefst uit Deventer. 

Functie-eisen en competenties

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Brede maatschappelijke interesse
  • Affiniteit met het thema cleantech
  • Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving
  • Verbinder en samenwerker
  • Sensitief en stijlflexibel
  • Heeft een juiste balans tussen strategisch denken en resultaten boeken
  • Voldoende beschikbaar en flexibel

Aanvullende informatie

De board vergadert minimaal 5 keer per jaar. Daarnaast zijn er diverse representatieve bijeenkomsten waar bestuursleden van de board in participeren naast de contacten met Ondernemend Cleantech Regio en haar leden. De tijdbelasting is afhankelijk van de portefeuille gemiddeld 2 uur per week. Er is geen bezoldiging of onkostenvergoeding.

Wervingsproces

In 5 korte stappen willen wij de juiste kandidaat selecteren:
1. Vacaturetekst wordt verspreid via social media, de site van Cleantech Regio en aan de ondernemersverenigingen (Ondernemend Cleantech Regio)
2. De voorzitters van de ondernemersverenigingen (Ondernemend Cleantech Regio) stellen ieder maximaal 2 kandidaten (naam en bedrijf) voor die aan dit profiel voldoen. Resultaat: longlist van maximaal 22 kandidaten.
3. Bepalen shortlist van maximaal 6 kandidaten door de twee bestuursleden (Margien Storm van Leeuwen en Ronald van Wetering uit de ondernemersgeleding in de Board).
4. Korte selectiegesprekken op basis van CV. Resultaat: 1 voorkeurs kandidaat
5. Globale toetsing van de kandidaat door bestuur Strategische Board Stedendriehoek.

Informatie en het aanleveren van kandidaten voor 10 augustus via Ronald van Wetering Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Margien Storm van Leeuwen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan ook: 06 53620022.

 


 

De Strategische Board Stedendriehoek (Cleantech Regio) is het samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden. Leidraad voor de samenwerking is de onlangs opgestelde Agenda Cleantech Regio 2019 – 2023 met concrete doelen op het gebied van onder andere de topthema’s energietransitie en circulaire economie.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio