onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

“Gaaf om te zien!” De scholieren die een kijkje achter de schermen kregen bij vier Apeldoornse bedrijven tijdens de Cleantech Tomorrow Scholendag, waren onder de indruk.

Het doel van de dag was om leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met techniek en duurzaamheid. Wat kun je nu met exacte vakken in de praktijk? Avantes, Bredenoord, Kiwa en Remeha lieten zien hoe tof werken in de techniekbranche is.

Open monden tijdens rondleidingen langs verschillende productie, laboratoria en testhallen. Hier vertoonden de bedrijven uit de technieksector en maakindustrie hun creatieve en innovatieve kunsten. Niet alle leerlingen waren van tevoren even goed op de hoogte van wat duurzaam ondernemen nu precies inhoudt. Demonstraties maakten in één klap duidelijk waarom deze bedrijven duurzaam ondernemen. Hier worden onder meer warmtepompen, drinkwater en explosieveilige apparatuur getest, luchtkwaliteit gemeten middels spectrometers, duurzaam energieopgewekt met aggregaten en CV ketels die ook energie opwekken.

De dag sloot goed aan op de interesses van de jongeren. Cleantech Apeldoorn is opgetogen over het enthousiasme van de jongeren: “Volgend jaar hopelijk weer zo’n gave en leerzame dag!”

Dit initiatief van Cleantech Apeldoorn is mogelijk gemaakt door Avantes, Bredenoord, Kiwa, Remeha, KSG Apeldoorn, AREA055 en Gemeente Apeldoorn.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198