energie-en-duurzaamheid.jpg

Nieuws

Zoveel mogelijk mensen aan het werk. Dat is waar veel partners zich gezamenlijk of individueel voor inzetten in de Cleantech Regio. Het Banensprintplan draagt bij aan deze ambitie.

De wereld verandert in rap tempo. Ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, robotisering en automatisering volgen elkaar snel op. In sommige sectoren en branches sneller dan in anderen, maar al deze ontwikkelingen hebben hoe dan ook invloed op de arbeidsmarkt. Er is een groeiende groep werkzoekenden die moeite heeft met het vinden van werk of een werk-leerplek.

Om iedereen een kans te geven een bijdrage te leveren aan de arbeidsmarkt en te zorgen dat iedereen zijn potentieel volledig kan ontplooien en benutten slaan partners vanuit de publieke sector, ondernemers en onderwijs in de Cleantech Regio de handen ineen met het Banensprintplan.

Samen Werk Maken van Werk

Het Banensprintplan is het vervolg op een eerdere succesvolle samenwerking tussen werkgevers, gemeenten, UWV, werkbedrijven en opleidingsinstituten. Van 2013 tot 2017 is Cleantech Regio opdrachtgever geweest van het sectorplan ’Samen Werk Maken van Werk’. Met het sectorplan ‘Samen Werk Maken van Werk’ zijn mooie resultaten geboekt. Er zijn 2700 arrangementen voor jongeren en volwassenen ingezet bij 500 bedrijven in onze arbeidsmarktregio.

Bekijk de resultaten in de animatiefilm:

Voor iedereen passend werk

Het Banensprintplan is de logische opvolging van het sectorplan ‘Samen Werk Maken van Werk’. In het Banensprintplan draait het om een goede aansluiting vinden tussen talentontwikkeling in het onderwijs en wat ondernemers nodig hebben. De oplossingen liggen niet per se in het creëren van nieuwe banen, maar ook in het oplossen van de uitdagingen bij werkgevers in het vinden van geschikt, gekwalificeerd personeel op alle niveaus. Van hoger opgeleiden tot mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met een bijzondere motivatie of talent. Voor iedereen zijn er kansen om zijn of haar steentje bij te dragen. Samen gaan we naar een duurzame, inclusieve arbeidsmarkt.

Zelf bijdragen?

Heb jij een project of initiatief dat bijdraagt aan een duurzame inclusieve arbeidsmarkt en wil je hierover met ons in gesprek? Neem dan contact op met de secretaris van de tafel Human Capital Martine Witteveen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198