De rode loper ging uit op 11 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Cleantech Regio, MKB-Deventer en VNO-NCW Stedendriehoek. Een avond boordevol bijzondere verhalen, dromen en daden.

Ondernemers maken het verschil. Zij zorgen voor economische groei, creëren werkgelegenheid en zetten woorden om in daden. Daarom werd de rode loper uitgerold voor alle ondernemers, maar voor 11 ondernemers die avond in het bijzonder. Op de catwalk werden de parels uit de regio in het zonnetje gezet. Bijzondere mensen die de regio een bijzondere glans hebben gegeven door hun dromen waar te maken.

Bescheiden trots

De rode loper uitrollen is hard nodig, volgens voorzitter van de Cleantech Regio Andries Heidema. ‘We zijn in het Oosten te bescheiden. Dat betekent dat we als regio wel eens onderschat worden en dat is ontzettend jammer, want we hebben zo ontzettend veel te bieden.’ Dat werd maar al te duidelijk toen de catwalk show gestart werd en de ene na de andere succesvolle cleantech ondernemer de rode loper bestierde. Fietsen gemaakt van gerecycled blik, oesterzwammen gekweekt op koffieprut, robotarmen aangedreven door remenergie en bifacial zonnepanelen zijn slechts enkele voorbeelden van het technisch en innovatief vernuft dat in de Cleantech Regio aanwezig is.

Niet enkel techniek

Naast alle technologische innovaties zit het in de Cleantech Regio ook goed tussen de oren dat misschien wel de grootste kracht in de mensen zelf zit. Organisaties en initiatieven van Pluryn, Startup Apeldoorn en Cleantech Startersfonds Zutphen begrijpen dit maar al te goed en zorgen dat meer mensen kunnen participeren op de arbeidsmarkt of kunnen starten met een eigen bedrijf.

De juiste ingrediënten

De avond werd omlijst door live muziek, heerlijke hapjes uit alle windstreken en er was volop gelegenheid om onder het genot van een drankje te netwerken, elkaar te inspireren en de banden tussen de diverse gemeenten, sectoren en branches te versterken. Samen kunnen we het verschil maken.

Bekijk hieronder de film voor een impressie van de avond.

Bekijk ook het fotoalbum op onze facebookpagina en volg daar het laatste nieuws uit de Cleantech Regio.