Aanmelden nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van nieuws en evenementen in de Cleantech Regio.

economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

Regelmatig is er in de media aandacht voor ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en inwoners die in de Cleantech Regio actief betrokken zijn bij initiatieven rondom cleantech. Bekijk hier een selectie van berichten in de media.

In voorjaar duidelijkheid over snelle fietsverbinding Deventer-Zutphen

De regio Stedendriehoek verwacht in het voorjaar duidelijkheid over de financiering van een verbeterde fietsverbinding tussen Deventer en Zutphen, via Epse en Gorssel. Een snelle fiets-as tussen de twee Hanzesteden kost zo'n tien miljoen euro, waarvan de gemeenten aan de route - Deventer, Lochem en Zutphen - een kwart moeten ophoesten.

Lees het hele artikel hier.

Zutphense ondernemers gaan aan de slag met energiebesparing

Parkmanagement Zutphen, VNO-NCW Stedendriehoek en gemeente Zutphen hielden dinsdagavond een informatieavond voor de koplopers op het gebied van energiebesparing in Zutphen. Tijdens deze bijeenkomst werd uitgelegd welk energiebesparingstraject de partners gaan starten. Zodoende hopen Parkmanagement Zutphen, VNO-NCW Stedendriehoek en gemeente Zutphen haar koplopers te faciliteren om andere ondernemers aan te zetten tot energiebesparing. Met succes, de eerste aanmeldingen zijn binnen.

Lees het hele artikel hier.

Gemeente Apeldoorn start met pilots zonnevelden

Het college heeft ingestemd met het starten van pilots zonnevelden in de periode november 2017 – mei 2018. Met dit besluit wordt invulling gegeven aan de ambities uit de uitvoeringsagenda energietransitie 2017 -2020, om 15 hectare zonneveld te realiseren in 2020.

Lees het hele artikel hier.

Hernieuwde Energiewinkel in Zutphen open

De vernieuwde Energiewinkel Zutphen is eind november officieel geopend. Isolatiemogelijkheden, besparingen, nieuwe technologieën, alles over alternatieve energiebronnen, duurzaamheid, het is in de winkel naast de C&A aan de Overwelving verzameld.

Lees het hele artikel hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198