Aanmelden nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van nieuws en evenementen in de Cleantech Regio.

economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

Fietskoerier Deventer - Cleantech Regio

Tussen Deventer en Zutphen rijdt voortaan elke dag een fietskoerier met een vrachtfiets. “Wij zijn, zeker in de spits, net zo snel of zelfs sneller dan de bestelbusjes op deze route”, zegt oprichter Joost Arends.

De fietspendeldienst tussen Deventer en Zutphen rijdt sinds 1 oktober. Vanuit beide plaatsen vertrekt elke dag rond half 5 een fietskoerier met een vrachtfiets. De koeriers ontmoeten elkaar halverwege en wisselen goederen en post uit. Dit bespaart tijd, schadelijke uitstoot en bestelauto’s op de weg, zo blijft de Cleantech Regio schoon en bereikbaar!

Bruine boterhammen
Om al die post en pakketten te kunnen vervoeren, maakt wordt er gebruik gemaakt van een trailer, met een inhoud van zo’n 1,5 kubieke meter waar wel 100 kilo in past. Voor deze pendeldienst wordt een fiets met speciale trapondersteuning gebruikt. Arends verklaart: “Bijna al onze leveringen bezorgen we puur op bruine boterhammen. Daar zijn onze koeriers ook trots op. Maar om vrachten van meer dan 100 kilo goed en snel te kunnen vervoeren, hebben we voor deze pendeldienst gekozen voor elektrische trapondersteuning.”

Schone en slimme oplossing
De Cleantech Regio heeft deze fietstrailer deels gesponsord. De Cleantech Regio heeft als doel om samen schone en slimme oplossingen te bedenken. De opmars van de fietskoerier in de groeiende stadslogistiek past perfect in dit rijtje van oplossingen!

Ga voor meer (fiets)nieuws naar de site van slimreizenstedendriehoek.nl

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198