Aventus-student Pim Duterloo is in de race voor het mbo-ambassadeurschap. Tijdens het Cleantech Tomorrow congres won Pim de Cleantech Battle. Nu gaat hij opnieuw de strijd aan. Ditmaal met 38 mbo-studenten uit heel Nederland.

In totaal gaan 39 bijzondere mbo-studenten uit heel Nederland met elkaar de strijd aan om de nieuwe Landelijke Mbo Ambassadeur te worden. Een jaar lang zal deze student het mbo vertegenwoordigen op verschillende landelijke en regionale podia. Voor Aventus doet Pim Duterloo, vierdejaars student Operationele techniek, uit Voorst mee.

Cleantech Battle

In maart won Pim de Cleantech Battle tijdens het congres Cleantech Tomorrow (vakjury én publieksprijs). Kort erna werd hij ook nog eens Uitblinker 2017 bij Aventus en verdedigde zijn school tijdens landelijke vakwedstrijden. Nu is hij in de strijd om de Landelijke Mbo Ambassadeur te worden.

Persluchtlekkages opsporen

Pim zit in zijn laatste jaar van zijn studie Allround operationele techniek en is sinds kort met zijn broer Pieter Luinstra eigenaar van hun bedrijf Airsave. Het bedrijf is gespecialiseerd in het opsporen van persluchtlekkages. Dit doen ze met een speciaal ontworpen ultrasoon detectie pistool. Een lucratieve business, want jaarlijks gaat er gemiddeld voor maar liefst 20-25% aan opgewekte perslucht in de persluchtsystemen verloren.

Wij zijn trots op deze jonge cleantech ondernemer. Kan Pim ook op jouw stem rekenen? Ga naar aventus.nl/stemoppim en stem op Pim.