De Groene Kolenboer is op zoek naar 50 bedrijven in een straal van ca. 25 kilometer rondom Deventer die van het gas af willen. Deze bedrijven krijgen de unieke kans om hun bedrijf voortaan duurzaam te verwarmen.

 Dinsdag 10 oktober werd op de dag van de duurzaamheid tijdens het event VORST’17 de Energiecoöperatie De Groene Kolenboer gelanceerd. Tijdens dit event presenteerde De Groene Kolenboer een financieel instapmodel om het bedrijven nog makkelijker te maken van het gas los te komen. Het inzetten van lokale biomassa is, naast zonne-energie en windkracht, een onmisbare schakel in het verduurzamen van onze energievoorziening.

Investeringsprogramma van 15 miljoen euro

Doelstelling van De Groene Kolenboer is om binnen afzienbare tijd tot een financiële slagkracht van minimaal 15 miljoen euro te komen. De coöperatie investeert 50% van de winst weer in het landschap. Erg belangrijk, want hout moet uit onze natuur komen en bij voorkeur uit onze eigen regio.

Duurzame brandstof

Nu en in de toekomst komt landschapshout vrij waar nog geen duurzame bestemming voor is. De Groene Kolenboer gaat ervoor zorgen dat het daarbij vrijkomende landschapshout weer lokaal en duurzaam kan worden ingezet. Door het stoken van houtpellets, houtbriketten of houtsnippers draag je op duurzame wijze bij aan de instandhouding en verbetering van het lokale landschap.

Ga voor meer informatie naar de website van De Groene Kolenboer.