We streven met zijn allen naar een schonere toekomst. Maar hoe geven we daar nu handen en voeten aan? Wat doen wij als Cleantech Regio en wat kun jij eraan doen? Vanaf 25 oktober zal iedere twee weken de column Groen Doen te lezen zijn in Nieuwsblad Stedendriehoek. 

We stellen graag de drie columnisten aan je voor:

Gert-Jan Hospers

Gert-Jan Hospers is hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast werkt hij op de Universiteit Twente en voor Stichting Stad en Regio. Gert-Jan doet veel praktijkonderzoek in Oost-Nederland en komt in dat kader vaak in de Cleantech Regio. In zijn vrije tijd wandelt en fietst Gert-Jan graag onder het motto ‘van buiten word je beter’.

 

Tanja Abbas

Tanja Abbas woont met haar gezin in het buitengebied van Barchem. Ze is van nature een verbinder 

van mensen, ideeën en mogelijkheden. Ze zet zich als zelfstandig onderzoeker, sociaal ondernemer, spreker en schrijver in voor een samenleving waarin onze verbinding met de natuur  en met elkaar weer in balans is. 'Practice what you preach' is haar motto. Zo geeft ze haar visie handen en voeten in de praktijk, op haar eigen enthousiaste, wijze.


Harry Webers

Harry Webers wilde op zijn zevende een vervuilde beek in zijn woonplaats schoonmaken. Sindsdien zitten milieu en duurzaamheid in zijn systeem. Harry studeerde in 1983 af in de Milieuhygiëne/Waterzuivering aan WageningenUR. Daarna werkte hij 33,5 jaar bij het ingenieursbureau Witteveen+Bos in Deventer en was 10 jaar algemeen directeur. Na zijn terugtreding werd hij mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Cleantech Tomorrow. Harry heeft diverse nevenfuncties op het gebied van (circulaire) economie en duurzaamheid.

 

Samenwerking Cleantech Regio en nieuwsblad Stedendriehoek

De samenwerking tussen nieuwsblad Stedendriehoek en Cleantech Regio is al eerder van start gegaan. Twee weken geleden kregen zo'n 170.000huishoudens in Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Voorst, Zutphen en Lochem nieuws van en uit de Cleantech Regio door de brievenbus. Elke laatste woensdag van de maand verschijnt in Nieuwsblad Stedendriehoek een pagina met nieuws en verhalen van en uit de Cleantech Regio. In de gemeente Lochem wordt deze pagina verspreid via De Gids.

Lees het hele interview met de drie columnisten in Nieuwsblad Stedendriehoek.