Een fiets of (high-speed) e-bike als alternatief voor de auto of openbaar vervoer scheelt tijd, ruimte en geld voor parkeren. Er zijn geen wachttijden, geen files en het past bovendien prima bij een gezondere levensstijl.

 Als werkgever kun je het fietsen op tal van manieren stimuleren. Een van de manieren is om een (elektrische) leasefiets aan te bieden. Fietsen brengt niet alleen voordelen voor je medewerkers met zich mee, maar ook voor jou als werkgever. Daarom drie redenen om je medewerkers een (elektrische) leasefiets van de zaak aan te bieden!

  1. Meer fietsende medewerkers betekent gezondere medewerkers, minder ziekteverzuim, minder drukke parkeerplaatsen en een beter bereikbaar bedrijf!
  2. Het getuigt van goed werkgeverschap. Bied je medewerker een totaalpakket aan. Dus met onderhoudskosten, verzekering, pechhulp en accugarantie. Dit verlaagt de drempel en vergroot het gemak!
  3. Als werkgever levert het je ook een fiscaal voordeel op. Het gebruik van de leasefiets valt onder de werkkostenregeling. Ook kun je de BTW op de leasetermijnen verrekenen als de werknemer de e-bike ook privé mag gebruiken.

Meer informatie over leasefietsen vind je op de website van Bovag.