Regen, wind, gladde wegen en ongelukken... Herfst betekent meer kans op file. Een mooi moment voor jou en je collega’s om een ander vervoermiddel dan de auto te overwegen of om je reis met de auto anders te plannen. Vier tips om niet in die vervelende file te hoeven staan.

  1. Het klinkt als een open deur, maar plan je reis van tevoren en heel belangrijk check het weer. Hoe groter de kans op neerslag, hoe groter de kans op file. Met deze handige apps kom je op tijd en op een efficiënte manier op je plaats van bestemming.
  2. Werk je in Apeldoorn Zuid? Ga met het ov en neem voor de laatste kilometers de snelle, directe Lijn 14 Apeldoorn Zuid Businessline. In de spits rijdt deze bus maar liefst 8 keer per uur!
  3. Een andere manier van files ontwijken is vanuit huis werken. Kun je echt niet zonder de auto en word je fysieke aanwezigheid op je werk gewenst, start dan de dag met een uur thuiswerken, om daarna filevrij naar je werk te rijden.
  4. Schijnt de zon of beschik je over een goed regenpak? Ga met de fiets! Met de high speed bike fiets je de files zo voorbij. Deze snelle fiets eens uitproberen? Dat kan. Informeer naar de slimme deal! En je hoort dan meteen welke andere kansen er zijn om het mobiliteitsbeleid in je organisatie te verduurzamen.

Heb je zelf een goed idee voor een betere bereikbaarheid van onze regio? We horen het graag van je!