Studenten van diverse studierichtingen die op zoek zijn naar stages op het gebied van duurzaamheid en cleantech, kunnen vanaf dit studiejaar bij AREA055 terecht.

AREA055 is een doe-plek waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid gezamenlijk innovatieve projecten ondernemen en is gevestigd op het Zwitsalterrein in Apeldoorn in een van de authentieke productieloodsen. Bedrijven uit de diverse sectoren zoals de techniek werken daar samen aan unieke projecten.
Vanaf dit studiejaar hebben Cleantech Apeldoorn en Apeldoorn Stagestad de handen ineen geslagen. Hun gezamenlijk doel: HBO-studenten enthousiast maken voor stages in Apeldoorn. Van de bij Apeldoorn Stagestad en Cleantech Apeldoorn aangesloten bedrijven zijn Bredenoord, Remeha, Hollander Techniek en KIWA een concreet project gestart op het gebied van energietechnologie en duurzaamheid.

In dit project werken 9 studenten van Saxion Enschede samen om nieuwe concepten voor warmte systemen te ontwikkelen en te realiseren in en voor deze dynamische en inspirerende omgeving. Door kennis te delen en toe te passen is AREA055 is een aantrekkelijke landingsplek voor studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Het komende halfjaar zullen de studenten onder de inhoudelijke begeleiding van KIWA en Remeha aan het werk zijn op AREA055. Apeldoorn Stagestad begeleidt het proces en zorgt voor de binding tussen de HBO-studenten in de stad. De stagetijd wordt verrijkt met tussentijdse inspiratiesessies bij de aangesloten bedrijven. Volg de studenten op www.Apeldoorn stagestad.nl. Ook voor meer informatie over het aanbieden of vinden van HBO-stages in Apeldoorn kun je terecht op deze site.