Drie startende bedrijven ontvangen een lening uit het Cleantech Startersfonds. 

Het Cleantech Startersfonds stimuleert lokaal ondernemen voor een beter klimaat met leningen van €10.000 tot €50.000. De eerste bedrijven die zo’n lening krijgen, zijn:

  • Vuurs werkt aan een energiezuinige houtkachel met minimale CO2- belasting, die klaar is voor de nieuwe milieuwetgeving.
  • Drijvende teelt werkt aan een drijvende productie-eenheid voor teelt van bolgewassen en kiemplanten op water en aquaponics.
  • Seclife staat voor Second Life. Het bedrijf verlengt de levensduur van gebouwen, materialen en producten. 

René Sueters, cleantech wethouder in Zutphen: “Cleantech kun je zien als de topsport van de economie. Als die het goed doet, profiteert de breedtesport, de rest van de economie, daar ook van. De Rabobank en de gemeente maken zich daar sterk voor. Maar uiteindelijk zijn het de ondernemers die het moeten doen! Het is mooi om te zien dat drie ondernemers met lef een zetje krijgen om van hun idee een succes te maken."

Doel van het Cleantech Startersfonds

Het Cleantech Startersfonds zorgt door het verstrekken van leningen voor meer duurzame ondernemersideeën die hun weg vinden naar de markt. Zo kunnen meer startende bedrijven (sneller) doorgroeien tot volwaardige bedrijven en wil het Startersfonds werken aan meer banen, welvaart en een duurzamer en gezonder klimaat. Het is een initiatief van De Rabobank en de gemeente Zutphen. Meer informatie www.cleantechfonds.nl.