Als projectaanjager ondersteun je ondernemers, kennisinstellingen en lokale overheden in de Cleantech Regio bij het aanjagen van regionale (icoon)- projecten waarvoor we in Europa financieringsmogelijkheden zien.

De Cleantech Regio heeft ambities en wil deze ook in Europa op de kaart zetten. Onze Europese lobbystrategie is daarvoor leidend en wordt gevoed door projecten waarmee we ons regionaal, nationaal en internationaal in de kijker spelen. Voor de uitvoering van de lobbystrategie zoeken we een ‘regionale projectaanjager’.

In de Cleantech Regio werken we samen aan een schone toekomst. De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen, ondernemers, onderwijs en onderzoek werken samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving. Economie en ecologie gaan hand in hand. We willen daartoe dé hotspot worden op het gebied van smart manufacturing, energy transition en circular economy. Een plek waar bedrijven zich graag vestigen omdat het klimaat er innovatie en duurzaamheid ademt. Waar bewoners zich settelen omdat het er gezond en plezierig wonen is en waar een grote maatschappelijke betrokkenheid op duurzame thema’s gemeengoed is.

Om de Cleantech Regio duidelijk te positioneren, samenwerkingspartners te vinden en projecten op te starten, focust de regio in Europa op drie prioritaire thema’s:

 • Smart manufacturing: Geavanceerde technologieën bij productiebedrijven met minimale ecologische voetafdruk. Mean en lean en maximaal gebruik van ICT.
 • Energy transition: Koolstofarme gebouwen, mobiliteit en productie.
  Minimaal gebruik van energie en fossiele brandstoffen, maximaal gebruik van duurzame energie.
 • Circular economy: Sluiten van grondstofkringlopen. Reductie van grondstoffengebruik en maximaal hergebruik.

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt affiniteit met de inhoud van de regionale (icoon)-projecten, je beschikt over een relevant netwerk van contacten bij overheden, onderwijs en ondernemers in de Cleantech Regio en bent een kei in het verbinden van partijen. Het hebben van een relevant netwerk in Brussel is een pré.
 • Je kent de Europese programma’s en prioriteiten op hoofdlijnen en kan regionale projecten koppelen aan de meest kansrijke programma’s. Je hebt een actieve rol in het voorbereiden van Europese projectaanvragen en in het verbindingen leggen met regionale en internationale consortia die nodig zijn om de aanvraag tot een succes te maken.
 • Je werkt in opdracht van de secretaris van de Strategische Board. Je werkt nauw samen met de programmadirecteur van Cleantech Regio Development (CTRD), de uitvoeringsorganisatie van de Strategische Board en met de projectleiders/initiatiefnemers van de icoonprojecten. Je hebt ook nauw contact met onze lobbyist in Brussel om optimaal gebruik te maken van de Europese netwerken en contacten.
 • Je hebt een voortrekkersrol in de regionale werkgroep Europa, coördineert en bewaakt de uitvoering van de lobbystrategie en het actieplan 2017. Daarnaast ben je, samen met de lobbyist, verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarlijkse werkplan.

Wat vragen we van je?

Je hebt een HBO+/academische achtergrond en bent een professional met het volgende profiel:

 • Affiniteit met de Cleantech Regio oftewel met zowel overheden, bedrijfsleven als kennisinstellingen;
 • Goed ontwikkeld gevoel voor ondernemen, je vormt een volwaardige sparring partner voor ondernemers en projectleiders;
 • Kennis van de Europese subsidiemogelijkheden die relevant zijn voor de Cleantech Regio;
 • Aantoonbare ervaring met het succesvol binnenhalen van subsidies voor een regio of consortium (provinciaal, nationaal, Europees);
 • Weet consortia te bouwen en projecten stap voor stap verder te brengen;
 • Een groot zelforganiserend vermogen, een flexibele houding en brede interesse gezien het uitgebreide werkveld waar de projectaanjager mee in aanraking komt;
 • Je beschikt over een relevant netwerk;
 • Proactieve, kritische en analytische instelling;
 • Gedreven, teamspeler en resultaatgericht;
 • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring waaronder leidinggeven aan projecten;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (NL/ENG).

Wij bieden

Een interessante, uitdagende baan in een open organisatie met korte communicatielijnen. De vacature van 0,6 FTE (24 uur) is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een verlenging van twee jaar.
Als je geïnteresseerd bent om een bijdrage aan de doelstellingen van de Cleantech Regio te leveren en deze vacature je aanspreekt, mail ons dan je motivatie met CV voor 25 augustus 2017 naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je vooraf nog vragen, bel dan met Rob Engbers (secretaris Strategische Board, 06 22199725).