MKB Deventer en VNO-NCW Midden slaan de handen ineen om ondernemers te ondersteunen bij het energie-efficiënt ondernemen door gebruik van MKB Energy CheckUp.

Henk Koning, franchisenemer  van o.a. de McDonald’s in Deventer, deed de online energiescan. “Alle restaurants maken sinds 2008 al gebruik van groene stroom en gas en waar mogelijk ook van LED-verlichting”. De MKB Energy CheckUp bevestigde dat ze goed bezig zijn. Op gebied van energieverbruik zijn ze continu op zoek naar nieuwe en efficiëntere mogelijkheden. Bij het nieuw te bouwen McDonald’s restaurant naast de Scheg neemt de franchisenemer nog meer energiebesparende maatregelen, waaronder het gebruik van watervrije urinoirs en zonnepanelen. “Ondernemen is kansen pakken, dus pak die gratis energiescan”, aldus Henk Koning.

Workshop MKB Energy CheckUp

Wil je ook, net zoals Henk Koning, een Energie CheckUp uitvoeren? Op 4 juli 2017 is er weer een workshop MKB Energy CheckUp. Tijdens de workshop ga je onder begeleiding aan de slag met de energiescan. Je krijgt inzicht in het energieverbruik en tips om je verbruik te verlagen. Meer informatie en aanmelden

Energiebesparing nu nóg aantrekkelijker

 

De Provincie Overijssel helpt het midden- en klein bedrijf bij energiebesparing door subsidie beschikbaar te stellen voor het implementeren van de (erkende) maatregelen. Ondernemers die de MKB Energy CheckUp invullen, kunnen de uitkomsten hiervan gebruiken als basis voor de subsidieaanvraag, die op kan lopen tot maar liefst €2500 euro. De subsidie bedraagt maximaal 25% en is speciaal voor MKB-bedrijven gevestigd in Overijssel.