Van het afschaffen van geplastificeerde koffiebekertjes tot recyclebare golfballen en integraal waterbeheer: alle mogelijke vormen van circulair ondernemen kwamen aan de orde tijdens de presentaties van 100 eerstejaars studenten Facility Management van Saxion.

Voor het vak Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen presenteerden de studenten hun concrete ideeën voor bedrijven en organisaties om de principes van een circulaire economie toe te passen. Er zijn diverse voorbeelden van circulaire oplossingen gepresenteerd. Heel goed scoorde de groep die een idee ontwikkelde om een eind te maken aan alle wegwerpflesjes en blikjes binnen Saxion. Een systeem van hervulbare flesjes in automaten met diverse dranken in combinatie met een statiegeldsysteem maakte indruk.

Een tiental externe deskundigen was door CIRCLES uitgenodigd om de ideeën te beoordelen op haalbaarheid, innovativiteit en bijdrage aan duurzaamheid. Alle ideeën scoorden hoog op hun bijdrage aan een duurzame onderneming. Klik hier voor meer info.