Na de eerste ontbijtsessie sessie in februari jl. is veel gebeurd in het Sociaal Akkoord Stedendriehoek en Noord-Veluwe . Zo is een mooie samenwerking gestart tussen zorginstellingen, Aventus en UWV/gemeenten en WGV Zorg en Welzijn om de tekorten in de zorg aan te pakken.

Zorginstellingen stellen 50 BBL plaatsen ter beschikking voor zij-instromers, volwassenen die graag aan de slag willen in de zorg en zich hiervoor willen laten omscholen. Dit traject begint met een tiendaagse opleiding basiszorg en een stage bij een deelnemende zorginstelling. Kandidaten die de opleiding basiszorg succesvol afronden, kunnen direct daarna aan de slag bij een zorginstelling. De belangstelling voor het traject is overweldigend. In april was de aftrap van het scholingstraject met een wervingsbijeenkomst. Ruim 200 belangstellenden gingen op speeddate met de werkgevers en zijn 30 personen gestart met de tiendaagse opleiding basiszorg.

Verder wordt de samenwerking rondom mobiliteit verder vormgegeven en is gestart met de oprichting van een intersectoraal mobiliteitsnetwerk: Matchtafels Oost Nederland. Op 15 juni wordt de eerste Matchtafel in de Cleantech Regio/Noord Veluwe georganiseerd.

Tweede ontbijtsessie

Op 23 juni 2017 organiseren Aventus, Strategische Board Stedendriehoek, UWV en WGV Zorg en Welzijn de tweede ontbijtsessie. Je kunt je tot uiterlijk 16 juni hiervoor aanmelden. Deelname aan de ontbijtsessie is kosteloos. 

Datum: 23 juni 2017
Tijd: 8.00 uur – 11.00 uur
Locatie: Sutfene, locatie De Borkel in Gorssel, Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel.
Voor wie: Voor HR managers, adviseurs en mogelijk leidinggevenden die met scholingsbehoeften te maken hebben. Mocht je zelf niet kunnen, attendeer dan je collega op deze bijeenkomst!