Dit was één van de conclusies van de arenabijeenkomst met energiecoaches uit de Cleantech Regio.

De tafel Energietransitie organiseerde vrijdag 19 mei in samenwerking met het regionale energieloket Stedendriehoek een bijeenkomst ‘gebouwde omgeving’. Dit is één van de vier transitie-arena’s uit de agenda energietransitie. De energiecoaches in onze regio kwamen in Apeldoorn bij elkaar rondom de vragen: wat horen zij van woningeigenaren over de redenen waarom zij wel of niet energiemaatregelen in hun huis nemen? En welke ervaringen hebben zij bij de uitbesteding van het werk? Ook de lokale energieloketten waren uitgenodigd.

De bijeenkomst startte met een inleiding van Berry Prins (Energieloket Stedendriehoek) over de wijze waarop in onze regio huizenbezitters worden benaderd en geholpen. Stefan van Tongeren (Energieloket Rivierenland) vertelde aansluitend over de ervaringen in die regio. Vervolgens werden in deelsessies tips en tricks uitgewisseld en werd nagedacht over hoe het werk van de energiecoaches en de energieloketten nog meer kan worden ondersteund. Dit leverde een behoorlijke hoeveelheid input op. Dit wordt op dit moment geanalyseerd om te bepalen welke aanbevelingen ook meteen kunnen worden opgepakt. Wordt vervolgd in een toekomstige nieuwsbrief.

Voor meer informatie, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Secretaris Tafel Energietransitie)