Job Logmans, leerling Gymnasium Apeldoorn, deed dit jaar mee aan de Cleantech Battle en mocht tijdens Cleantech Tomorrow Congres op het podium pitchen.

“Voor de tweede keer deed ik mee met de Cleantech Battle. De opdracht: maak een moodboard hoe de A1 tussen Apeldoorn en Deventer er volgens jou in 2030 uit moet zien. Maak hem zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk. Met Tesse, Judith, Fenne en Koen ging ik aan de slag, en het resultaat is hieronder te zien.

Het was opnieuw een spannende dag in Eerbeek, voor een zaal van 800 man werd ons filmpje getoond, en zelf had ik hem nog niet eens gezien! Zo rond 10 uur was onze vuurdoop, maar de uitslag kregen we pas om 17:30 uur. Maar ondertussen hebben we geweldige sprekers gehoord. Hans de Boer van VNO NCW met zijn humor, super nerd Alexander Klöpping van Blendle, Sarah Bennink Bolt van het Nuon Solar team, die nog bij ons op school heeft gezeten. Een rondje door een papierfabriek met zijn machines en heerlijke catering tussendoor (moet ook gebeuren ;) ). Leuke gesprekken met allerlei mensen uit de zakenwereld, kennis gemaakt met allerlei bedrijven, geleerd over de nieuwste technieken die dit jaar gaan gebeuren!

Maar toen het spannende moment, net zoals vorig jaar de spanning, ze maken het nog eens wat erger dan vorig jaar, nog wat langer, en...

Weer net niet!

De tweede keer niet! Met al mijn ervaring van de vorige keer! Dit keer won zelfs het simpelste idee van allemaal. Zo zie je maar weer, easy does it, en vooral niet te moeilijk denken.

Maar volgend jaar is er weer een kans, voor mij de laatste, want dan zit ik in de zesde (ga ik vanuit) en daarna kan ik niet meer meedoen als middelbare scholier. Dan met ervaring van 2 jaar, dan móeten we gewoon winnen. En dit keer gaan we écht vroeger van tevoren beginnen, niet weer anderhalve maand van tevoren! En dan pakken wij die winst en maken wij onze school bekend bij alle ondernemers en grote bedrijven!

Maar eerst weer gewoon school...”

Bron (Periodiek van het Gymnasium Apeldoorn 2016-2017 nr. 4)