Grondstoffen en materiaal schaarste? Problemen met levertijden in de (lange) supply chain? Veel productiebedrijven kampen met deze uitdagingen. Tegelijkertijd bieden deze uitdagingen ook kansen voor innovatie. Het vinden van die kansen voor jouw eigen business staat centraal tijdens een dinerbijeenkomst van de partners van BOOST Circulair samen met RCT Gelderland en Cleantech Regio.

Creëer waarde

Circulair ondernemen is toekomstbestendig ondernemen. Door verspilling tegen te gaan en efficiënter om te gaan met materialen, energie en arbeid is het mogelijk producten te kunnen blijven maken en kostenbesparing te realiseren. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik en op het behouden en toevoegen van waarde in plaats van verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen. De transitie naar een duurzame toekomst vraagt om visie en leiderschap en wij willen je helpen de eerste stappen te zetten.

Waarom deelnemen?

Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht in de kansen die circulair ondernemen jou biedt. Wil je er iets mee doen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Je krijgt handvatten en tools aangereikt die in de regio beschikbaar zijn om je verder te helpen. Je leert van best practices van collega’s en deelt uitdagingen en barrières met elkaar. Samen onderzoeken we oplossingen.

Programma

16:45  Ontvangst 
17:10  Welkom door Gerard Wyfker, Beleidssecretaris Milieu & Energie,Koninklijke Metaalunie 
17:15  Inleiding door Marien Korthorst, expert op het gebied van circulair ondernemen. Wat is de huidige actualiteit? Waar liggen de kansen in de waardeketen, waar liggen mogelijkheden voor mij?Praktijkvoorbeeld – presentatie Wouter Hooman, Business Developer en  regiehouder op ontwikkelingen in circulariteit bij Hollander Techniek. Ook circulair koploper Lagemaat uit Heerde is aanwezig om deelnemers tijdens de bijeenkomst mee te nemen in hun circulaire reis en in hoe zij hun ambities samen met vele partners in de regio waarmaken.
18:15  Diner en tafeldiscussie 
19:30  Recap – next steps 
20:00  Einde

Diverse bijeenkomsten

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de partners van BOOST Circulair samen met Cleantech Regio en RCT Gelderland. In het najaar worden op diverse data regionale dinerbijeenkomsten in Oost-Nederland georganiseerd om de uitdagingen en kansen voor de maakindustrie die nu relevant zijn met elkaar te bespreken.

Info en aanmelden

Waar: Cleantech Regio / Hollander techniek Apeldoorn 
Wanneer: 13 oktober van 16:45 tot 20:00 uur 
Voor: Ondernemers en directeuren MKB-bedrijven in de maakindustrie in Cleantech Regio 
Aanmelden: via deze link