en resultaten en volumes innovatieve projecten fors toegenomen in Cleantech Regio. De Strategische Board Stedendriehoek heeft de opgaande lijn uit 2014 op het gebied van innovatie, energietransitie, onderwijs & arbeidsmarkt en profilering van en voor de Cleantech Regio in 2015 weten door te trekken. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Board. Energieneutraal en afvalvrij

Boardvoorzitter Andries Heidema is blij met het bereikte resultaat. “Ja, het betekent dat we ook in 2015 weer een stap in de richting hebben gemaakt richting een energieneutrale en afvalvrije Cleantech Regio en een sterkere economie en arbeidsmarkt. De projectvolumes en het resultaat zijn ten opzichte van 2014 fors toegenomen. Als Board zijn we blij met de grote bijdrage van en innige samenwerking met ondernemers(platforms), onderwijs- en kennisinstellingen en overheden in de regio. Zonder hun inzet was dit resultaat niet mogelijk geweest!”

Resultaten
In 2015 heeft de Strategische Board op het gebied van innovatie de volgende resultaten behaald: - 77 cases business cases ondersteund - In totaal € 1,7 miljoen aan subsidie helpen binnenhalen - Meer dan 1.500 arbeidsplaatsen gerealiseerd/gefaciliteerd - In totaal bijna 17 miljoen investeringen gegenereerd voor de regio (publiek/privaat) Op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt zijn de volgende resultaten te zien: 404 leer- werkplekken, 70 startersbeurzen, 115 mobiliteitsvouchers en 159 scholingstrajecten (bij in totaal 201 bedrijven in de regio). De business cases leverden ook nog eens 89 arbeidsplaatsen extra op. Het Akkoord van Beekbergen leverde in 2015 ook een grote bijdrage: 418 plaatsingen via de Scoort-projecten, 179 stapelbanen en 50 stages en proefplaatsingen.

Samenwerking in de Cleantech Regio
Cleantech Regio is de samenwerking van gemeenten, ondernemers en onderwijs en kennisinstellingen in het gebied dat van oudsher de Stedendriehoek werd genoemd, maar dat nu geprofileerd wordt als Cleantech Regio. De Strategische Board is het samenwerkingsplatform waarin de afspraken worden gemaakt. Het gebied noemt zich de Cleantech Regio omdat cleantech het gezamenlijke doel is.

Meer met minder
Cleantech staat voor “meer met minder”. Meer productiviteit, meer banen, meer efficiency maar met minder energieverbruik, minder verspilling van grondstoffen en minder impact op het milieu. Cleantech is een belofte voor economie en ecologie. Klik hier voor het jaarverslag 2015.