Gemeente Apeldoorn brengt op 6 oktober ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek bij elkaar tijdens een netwerkbijeenkomst over circulaire economie. Deze bijeenkomst in het kader van EU-project CityLoops vindt plaats bij NewTechPark op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Aanmelden kan tot 28 september.

De bijeenkomst brengt mensen uit verschillende sectoren samen, om kennis en ervaring uit te wisselen over circulariteit. Het programma duurt van 13.00 tot 18.00 met presentaties over de CityLoops cases, circulair aanbesteden en onderzoeksresultaten in de praktijk door Saxion Hogeschool en Wageningen Research.

Daarnaast is er, speciaal gericht op ondernemers en bedrijven, een gastcollege over circulariteit en servitization; hoe maak je een dienst van je (circulaire) product? De middag wordt afgesloten met een panelgesprek met ondernemers uit de regio en een netwerkborrel. Leer van de kennis en ervaringen van bedrijven als Auping, Rouwmaat, Vermeulen Groep en Clear Polymers.

Programma 

13:00 Inloop, registratie 
13:30 Opening. Wat is CityLoops? 
13:40 Welkom. Circulariteit in Apeldoorn 
13:50 CityLoops projecten: De resultaten tot nu toe. Organisch afval en Bouw-, infra- en sloopafval. 
14:00 Verdieping: biochar – het nieuwe zwarte goud 
14:30 Circulair aanbesteden. Samenwerking tussen overheid en marktpartijen 
15:00 Pauze 
15:15 Casus: Circulaire bouw van een Tiny Lodge 
15:35 Onderzoek in de praktijk. Verwerken van biologisch materiaal tot een commercieel product
16:00 Gastcollege servitization & circulariteit. ‘Zodra je kwalitatieve dienstverlening toevoegt aan een product - Servitization!-, neemt de circulariteit toe. 
16:30 Panelgesprek onder leiding van Niels van Olffen met Geert Doorlag (Auping), Elco Rouwmaat (Rouwmaat), Sophia van Bakel (Vermeulen Groep), Gerard Weernink (Clear Polymers) en Jacob Brobbel (Newtechpark) 
17:00 Afsluiting & Netwerkborrel 
18:00 einde 

Wilt je erbij zijn? Aanmelden kan tot 28 september via dit formulier

Over CityLoops 

Het door de EU gesubsidieerde project CityLoops brengt zeven Europese steden samen: Apeldoorn, Bodø (Noorwegen), Mikkeli (Finland), Porto (Portugal), Sevilla (Spanje), Høje-Taastrup en Roskilde (Denemarken). Het doel: meer circulair worden. Door het uitwerken van verschillende projecten op het gebied van biologisch afval en bouw, infra- en sloopafval, delen deze steden kennis over het duurzaam hergebruiken van materiaal. Zo gaan er geen herbruikbare grondstoffen meer verloren en gaan we in Europa steeds meer circulair werken. 

Als één van de zeven steden uit dit project, werkt de gemeente Apeldoorn samen met partners Saxion Hogeschool en Wageningen University & Research aan verschillende cases: bokashi, 3D-printen met Japanse Duizendknoop, biochar, gras naar papier en de circulaire straatrenovatie van Griffiersveld in De Maten. 

Wilt je deze netwerkbijeenkomst niet missen? Aanmelden kan tot 28 september via dit formulier.