Van 26 tot en met 30 september is de tweede Challenge Week Circulaire Fabrieken. Er zijn vier challenges die tijdens deze week op zoek gaan naar een oplossing. Heb jij kennis, een circulair product of een innovatief idee waarmee je één van de vier bedrijven verder kunt helpen? Meld je dan uiterlijk 7 september aan voor de Challenge Week Circulaire Fabrieken en maak kans op nieuwe business of productieve samenwerkingen voor jouw onderneming.

Challenges en aanmelden

Er zijn vier challenges die tijdens de Challenge Week op zoek gaan naar een oplossen. Dit zijn ze;
1. Hoe geven we polycarbonaat een tweede leven?
2. Welke oplossingen zijn er voor het structureel toepassen of hergebruiken van ‘second life systeemwanden’?
3. Hoe kunnen dozen van massief karton geschikt gemaakt worden voor hergebruik?
4. Wie kan koffiedrab en/of sinaasappelschillen gebruiken in een nieuw product of proces?

Meedenken en meedoen

Heb jij een idee om met een challenge aan de slag te gaan? Of heb jij kennis die aansluit op de vraag? Meld je hier aan of neem contact op voor meer informatie.

Aangemeld, en dan?

Zodra je inschrijving is ontvangen wordt contact met je opgenomen om te kijken of jouw aanmelding voldoende aanknopingspunten biedt voor deelname aan de Challenge Week. In de Challenge Week wordt toegewerkt naar het koppelen van een challengebedrijf aan een kennis- of innovatieleverancier en het samen opstellen van een plan van aanpak. Dit plan is de basis voor het aanvragen van een voucher Circulaire Fabrieken, waarmee het challengebedrijf de inkoop van de aangeboden kennis of innovatieontwikkeling kan cofinancieren.

Over de Challenge Week

In de week van 26 t/m 30 september 2022 zal er op diverse momenten zowel online als offline contact zijn tussen challengers en kennis- en innovatieleveranciers. De week begint op maandag met kennismaken tijdens een kick-off op het Zwitsalterrein in Apeldoorn, waar je je ‘oplossing’ pitcht voor de challengers. Op dinsdag bezoeken ‘oplossers’ met studenten het challengebedrijf, op woensdag is er kort online contact tussen bedrijf en studenten en selecteren de bedrijven de kennis- en innovatieleveranciers die het beste aansluiten op hun challenge. Op donderdag wordt er gewerkt aan een gezamenlijk plan van aanpak. Op een gezamenlijke slotbijeenkomst op vrijdag pitchen deze leveranciers hun plan van aanpak. Locatie: Zwitsalterrein Apeldoorn.

 Afermovie van de allereerste Challenge Week

Over Circulaire Fabrieken

Het project Circulaire Fabrieken sluit aan op de ambities van Cleantech Regio en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Cleantech Regio Deal. Projectuitvoering: KplusV, Saxion en VNO-NCW Midden. https://circulairefabrieken.nl/challenges/